Tildelt bevisene på at de er Miljøfyrtårn

Gruben Blikk og Rana Totalservice fikk i dag synlige bevis på at de har oppnådd status som Miljøfyrtårn.

– I dag har jeg gleden av å dele ut miljøfyrtårndiplom til to Rana-bedrifter som har blitt Miljøfyrtårn: Gruben Blikk AS og Rana Totalservice AS, sa ordfører Geir Waage, da han under dagens kommunestyremøte delte ut Miljøfyrtårn-sertifikatet til Gruben Blikk ved Kristian Gullesen og Rana Totalservice ved Torbjørn Johnsen.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Det gir bedrifter som Gruben Blikk og Rana Totalservice et konkurransefortrinn ved å gjøre miljøforbedringer som er både effektive og lønnsomme. Samtidig bidrar de til flere av FNs bærekraftsmål.

(Saken fortsetter under bildet)

To menn og en kvinne, Kvinnen i midten, mennene holder hvert sitt miljø-diplom. Foto - Klikk for stort bildeTorbjørn Johnsen, Rana Totalservice, og Gruben Blikks Kristian Gullesen mottok i dag Miljørfyrtårn-sertifikatene. Her sammen med Rana kommunes rådgiver seksjon for miljø og landbruk og miljøfyrtårn-sertifisør, Iselin Esp Pettersen. Roger Marthinsen
  • Gruben Blikk har 24 årsverk og leverer blikkenslagertjenester. 
  • Rana Totalservice har 14 årsverk og leverer tjenester innen bygg og restaurering. 

Både Gruben Blikk og Rana Totalservice har oppfylt kriterier innen byggearbeid og teknisk installasjon og felleskriterier. De er nå to av 47 Miljøfyrtårn-sertifiserte virksomheter i Rana kommune. I forbindelse med sertifiseringene har begge bedriftene hatt en grundig gjennomgang av egen drift for å se etter forbedringspotensial. De har kommet godt i gang med en systematisering av miljøarbeidet, har satt seg ambisiøse mål og startet med tiltak for å nå målene sine.

– Et Miljøfyrtårn skal være et godt forbilde for andre bedrifter og vise vei. Jeg vil gratulere dere med Miljøfyrtårnsertifiseringen og lykke til med det videre arbeidet, sa Waage under utdelingen.

To menn, der en har mottatt et diplom fra den andre. Foto - Klikk for stort bildeKristian Gullesen mottok utmerkelsen på vegne av Gruben Blikk. Roger Marthinsen To menn der den ene mottar et diplom fra den andre. Foto - Klikk for stort bildeTorbjørn Johnsen mottok Miljørfyrtårn-diplomet på vegne av Rana Totalservice. Roger Marthinsen