Trygghetstreff for eldre

Norske Kvinners Sanitetsforening, Lions og Rana brann og redning inviterer til gratis arrangement for å lære deg hvordan du kan gjøre det tryggere hjemme.

Fortsatt mulig å få korona-vaksine før sommerferien

Gikk du glipp av vaksinering i april og ønsker å vaksinere deg før sommerferien? Du har fortsatt muligheten.

Er du over 25 år og ønsker gratis utdanning?

Nordland fylkeskommune planlegger tre stedsbaserte og to samlingsbaserte opplæringstilbud for voksne skoleåret 2023/2024. Oppstart av tilbudene avhenger av nok søkere.  Det tilbys også modulisert fag- og yrkesopplæring for voksne. I dette brevet finner du mer informasjon om tilbudene og hvordan du søker. 

Anleggsarbeid gir perioder med stengte gater

Utskifting av vannledninger vil føre til at to sentrumsgater i perioder stenges i sommer. 

Melding om vedtak i navnesak - elleve nye stedsnavn

Kartverket har vedtatt skrivemåten for disse navnene: I Nordsjona: Merratjønna, Nordelva og Tomstadhøla I Mellasjona: Trollavika, Trollåga, Trolldalen og Tolldalshøla I Skamdalen: Lalitinden I Mo: Gullsmedvikåsen, Kongsstøtta og Vikaskjæringa.

Moheia bad skal totalrenoveres

23. juni blir siste mulighet for å ta seg et bad i Moheia bad på en god stund. Da starter renoveringen av det 23 år gamle badeanlegget i Rana.  – Går alt som det skal vil det gå 7-8 måneder før vi igjen kan åpen dørene for badegjestene våre, sier Roy Millerjord, leder for Moheia Fritidspark.

Mer føtter og mindre bil: – Nå skal vi gjøre det lettere å droppe bilen

Rana kommune og Polarsirkelen friluftsråd vil gjennom prosjektet «Snarveien» friste folk til å ta i bruk føttene og sykkelen som fremkomstmiddel. 

Svar på søknad om opptak til barnehager i Rana kommune fra høsten 2023

Arbeidet med hovedopptaket startet etter påske. Tilbud til de som har rett til plass og som fikk tilbud i 1. runde av hovedopptaket ble sendt ut i slutten av april. En del søknader ble med til 2. runde og tilbud til disse blir sendt ut fortløpende etter at svarfristen for 1. runde gikk ut. I noen tilfeller sendes det ut nye tilbud til de som ikke fikk sitt 1.valg innfridd i 1. runde.  Du kan lese mer om barnehageopptaket på hjemmesiden. 

Skal bygge nytt renseanlegg til 95 mill.

Bygging av nytt renseanlegg på Mjølanodden vil medføre at det blir redusert tilgjengelighet til området, for gående og syklende. 

Sjøforsgata stenges i fire uker

Stenger veier for å skifte ut vann- og avløpsledninger.