Ronja-Katrin Larsen (24) er tildelt kulturprisen for 2021

Ronja-Katrin Larsen (24) er tildelt kulturprisen for 2021 i Rana kommune. Tildelingen ble gjort i Rana kommunes utvalg for oppvekst og kultur i dag.

Vedtak av sørsamisk skrivemåte for Virvatnet

Kartverket har vedtatt sørsamisk skrivemåte for Virvatnet, som er Vijriesjaevrie. Forleddet vijries- er vedtatt i seks andre navn.

Trenger du juridisk bistand?

Torsdag 28. oktober besøker Jusshjelpa Mo i Rana for å gi ranværinger gratis juridisk bistand. Jusshjelpa vil ta i mot saker på Rådhuset mellom fra kl. 11.00 - 15.00.

Krisesenteret på flyttefot

Krisesenteret i Rana flytter til helgen og blir nå å finne i nye lokaler på Tjærahågen.

Fastlegeordningen - flytting av pasienter

Rana kommune har for tiden seks ledige fastlegehjemler. Pasientlister uten fastlege ivaretas av vikarer. For å bedre rekrutteringen til ledige hjemler, ønsker kommunen å redusere størrelsen på de største pasientlistene som står uten fastlege i fastlegeordningen.

I dag er det refleksdagen

I dag markeres refleksdagen over hele landet. Vi oppfordrer derfor deg til å investere fem minutter for egen og andres sikkerhet.

Stor giverglede til TV-aksjonen "Barn, ikke brud"

Givergleden i næringslivet i Rana var stor da et par timer onsdag formiddag ble brukt til næringslivsstafett i forbindelse med årets TV-aksjon. Pengene går til PLAN International og formålet "Barn, ikke brud". Over 250 000 kroner ble samlet inn, og det er ny rekord for stafetten.

Ønsker innspill til gatenavn på Øver-Gruben

Regulert gate på Øver-Gruben skal navnsettes etter stedsnavnloven.   Publikum inviteres til å komme med forslag til navn innen 13. november 2021.

Influensavaksinen er kommet

Rana kommune har mottatt årets influensavaksiner og disse blir nå distribuert ut til legekontorene. Tilhører du risikogruppen anbefales du å kontakte fastlegekontoret ditt for å få satt influensavaksinen.

Miljøfyrtårn til BDO og MiljøRent

På dagens kommunestyremøte fikk BDO, avdeling Rana og MiljøRent beviset for at de er miljøfyrtårnsertifisert. Det var ordfører Geir Waage som sto for overrekkelsen av diplomet.