Sjekk hvilke regler som gjelder for eiendommen din

Trenger du hjelp til å finne ut hvilke regler som gjelder for eiendommen din? Her kan du finne ut om du kan bygge, hvor høyt, hvor tett og hvor på eiendommen din du kan bygge. Informasjonen henter du fra kartløsningen vår. 

Finn eiendommen din på kartet

Det første du må gjøre er å finne eiendommen din på kartet. Skriv inn adressen din eller gårds- og bruksnummeret til eiendommen din i søkefeltet på Polarsirkelportalen. Polarsirkelportalen åpner du her.

Etter at du har søkt opp adressen din, får du opp en meny på høyre side av skjermen. Her er det opplysninger om hvilke kartlag som er tilgjengelig for eiendommen din. Du slår av og på kartlag ved å krysse av i tegn ved kartlaget. Hvis det er flere kartlag for eiendommen din, kan du se disse ved å trykke på knappen som heter "Se flere kartlag".  

 

Skjermbilde av Polarsirkelportalen med brukerveiledning - Klikk for stort bildeSøk på eiendommen din i Polarsirkelportalen og finn mer informasjon om den.

 

 

Hva kan du gjøre på eiendommen din?

Du får mer informasjon om eiendommen din ved å trykke på de kartlagene du vil finne ut mer om. Hvis du ønsker å vite hvor stor eiendommen din er, trykker du på kartlag for eiendom. Hvis du ønsker å vite mer om spesielle regler for hvordan eller hvor du kan bygge, kan du trykke på det kartlaget som heter reguleringsplaner.

Her finner du en mer detaljert beskrivelse om hvordan du finner bestemmelser for eiendommen din.  

 

Skjermbilde av Polarsirkelportalen med brukerveiledning om kartlagsinfo. - Klikk for stort bildePolarsirkelportalen med mer utfyllende kartlagsinformasjon.