Tilstedeværelse/Kontortid:
Helsesykepleier har fast kontortid ved skolene i kommunen. Opplysninger om tilstedeværelse på de ulike skolene fås på skolen eller ved oppslag ved helsesykepleiers kontor.
Skolehelsetjenesten skal drive et aktivt arbeid for å fremme elevenes totale helse som omfatter fysiske, psykiske og sosiale forhold, samt forebygge sykdom og skade. Dette gjøres i stor grad i tett samarbeid med barnet selv, foresatte og skole.
For å gi best mulig tilbud og oppfølging, har skolehelsetjenesten også et tverrfaglig samarbeid med andre faginstanser når det er behov for det.
Skolehelsetjenesten tilbyr tjenester i tråd med nasjonale faglige retningslinjer og følger det nasjonale barnevaksinasjonsprogrammet.
Alle barn i Norge har rett til nødvendig helsehjelp, noe foresatte er pliktig å legge til rette for og sørge for at barnet får.
Fra 01.02.2022 vil helsestasjons og skolehelsetjenesten bruke helsenorge.no til å kommunisere med brukerne.
Du logger deg på helsenorge.no ved bruk av elektronisk id som for eksempel BankID.
Dersom du ikke er digital, kan du som vanlig ta kontakt med helsestasjonen på telefon 75146600 i våre åpningstider 0800-1030 og fra 1300-1500
Hvem kan bruke tjenesten?
- Tjenesten blir tilgjengelig for de som har barn i helsestasjon og skolehelsetjenesten frem til barnet er16 år
- Ungdom over 16 år får egen tilgang.
- Tjenesten blir også tilgjengelig for gravide som har hatt første kontakt med helsestasjonen (vært til avtale eller kontaktet oss på telefon), eller som har barn fra før og dermed finnes i vårt journalsystem.
Informasjon om skolehelsetjenesten i:
Se link under for informasjon om hvilke kontakter som utføres på de ulike trinn i skolehelsetjenesten:
Kontakter i skolehelsetjenesten 1 - 7.trinn.pdf (PDF, 298 kB)
Kontakter i skolehelsetjenesten 8. - 10.trinn.pdf (PDF, 291 kB)
Barnet i familien
Barn vil ofte påvirkes av hvordan en har det i familien. Noen ganger kan familier komme i en vanskelig livssituasjon (f.eks. samlivsbrudd, fysisk og psykisk sykdom, rus, tap av nære).
Skolehelsetjenesten oppfordrer foreldrene til å informere om slike situasjoner til skolen og/eller helsesykepleier, slik at barnet kan møtes på en god måte i en vanskelig livssituasjon.
I noen situasjoner eller faser av livet kan alle trenge råd, veiledning og hjelp og skolehelsetjenesten tar gjerne imot henvendelser.
Ved flytting er rutinen at barnets helsejournal «følger barnet» og oversendes til helsestasjon på det stedet barnet har flyttet til. Dette sikrer kontinuitet i tjenestens tilbud og videre oppfølging av barnet etter flytting.
Gi oss beskjed dersom dere flytter. Ved spørsmål vedrørende oversendelse av barnets helsejournal til ny helsestasjon, ta kontakt med helsestasjonen før dere flytter.
Har dere nettopp flyttet hit til Rana? Ta kontakt med din tidligere helsestasjon for å få oversendt barnets helsejournal til oss
Helsesykepleier har taushetsplikt.
Opplysninger om barnet gis ikke til andre uten at foresatte er informert og/eller samtykker, med unntak når vi etter lovverk er pliktig til å oppgi nødvendige opplysninger.
Publisert 08.09.2021 12:56
Sist endret 31.01.2022 08:43