Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

hjertesone.JPG

Hjertesone er en trafikksikker sone rundt skolen med minimal biltrafikk. Hvis barna må bli kjørt slippes de av i droppsoner utenfor hjertesonen.

Det er mange måter å lage en hjertesone på. Det finnes ikke en ferdig oppskrift på hva som er en hjertesone. Det er fordi en hjertesone må tilpasses trafikkmiljøet og mulighetene som finnes ved hver enkelt skole.

En hjertesone er ikke et ferdig produkt, men en prosess som består av både små og store tiltak. Noen tar det kort tid å få på plass, mens andre tiltak kan det være mer krevende og ta lengre tid å gjøre noe med.

En hjertesone er en god løsning foreldre og skoler kan gjøre for å gi barna en trygg skolevei. Hjertesone handler ikke bare om fysiske tiltak. Det er også en felles forpliktelse og samarbeid mellom foreldre og skolen, sier hun.

Vi oppfordrer foreldre som ønsker å lage en hjertesone rundt sine barns skole til å ta kontakt med FAU og skolen. Og sende en henvendelse til avdeling samferdsel i kommunen for å sammen finne den beste løsningen.