Meld om feil digitalt

Er det hull i asfalten, eller lekker det vann i gata der du bor? Kanskje er et kumlokk på avveier eller en hekk i en hage så høy at det skaper farlige trafikksituasjoner? Dette og mer til kan du nå varsle fra om til Rana kommune ved å bruke en egen app – Meld Feil Rana kommune – via smarttelefonen din. I app-butikken søker du etter «Meld Feil Rana kommune» og laster ned appen. Deretter er det bare å bruke den når du skal melde feil.
 

Alle i Rana kan laste ned appen til smarttelefonen sin og på den måten melde fra om feil eller mangler direkte inn i driftsverktøyet til bydrift i Rana kommune. Det er den sikreste måten alle innbyggerne kan melde fra om feil hvis de ønsker å få noe gjort.

Allerede i bruk

Foreløpig er appen Meld Feil Rana kommune klar for Android-telefoner, men appen vil også dukke opp i Apple/Iphone-universet om kort tid. I tillegg er det mulig å melde feil digitalt inn i samme systemet via nettsidene til Rana kommune.

Verktøyet, som heter Citizen, har vært i drift en god stund på nettsidene. Bruken der er god og det har kommet inn ca 1000 meldinger om små og store feil og mangler som kommunen har ansvar for rette opp.

Meldingene som tikker inn dukker opp i et eget driftsverktøy hos seksjonen samferdsel, park og idrett. Der blir hver eneste melding sjekket og vurdert. Er det en reell sak som kommunen har ansvar for å ordne opp i, blir den sendt ut til de som har ansvaret for å løse saken.

Snart vintersesong

I vår og sommer handlet meldingene mye om asfalt og feiing. Nå nærmer vi oss vintersesong og da vil nok både brøyting og strøing utgjøre mye av meldingene som kommer inn. Det fine er at når det kommer inn henvendelser fra innbyggerne på denne måten er at det blir mye mer effektivt. Planleggingen blir bedre og det tas flere innmeldte saker i et område samtidig. Det blir rett og slett mer oversiktlig.

Målet er å redusere antall telefoner om feil og mangler inn til bydrift slik at de i størst mulig grad kan bruke tiden på å løse saker. I appen kan den som melder inn en feil legge ved bilde av feilen som meldes samtidig som verktøyet vet hvor feilen er automatisk via kartsporing helt ned til gatenummer.

Slipper å ringe

Bruker du Meld feil Rana kommune-appen når du melder fra vet vi som skal ordne opp alt vi trenger å vite. Du slipper å ringe til oss. Som bruker kan du følge med i appen på hvordan det går med din sak. Den kan bli avvist fordi ansvaret ikke er kommunen sitt, eller den må undersøkes nærmere, men i de fleste tilfeller ender det opp som en sak vi skal gjøre noe med. Sakene som kommer inn må også prioriteres, noe som betyr at i noen tilfeller kan det ta litt tid før saken blir ordnet opp i.

Her finner du nettsiden med Meld feil: Gå til Meld feil siden