Nye Gruben barneskole åpnet

Mandag morgen ble nye Gruben barneskole offisielt åpnet og tatt i bruk. Åpningen stod ordfører Geir Waage for, utenfor det nye skolebygget, der det bare noen meter unna reises et allaktivitetshus for Gruben. Både elever og lærere kunne glede seg over både nybygg og is til alle.

Rektor ved Gruben barneskole, Geir Aage Helgå, ledet an under åpningsseremonien, og han bød på både dans fra elevene, en inspektør som lovde is til alle i lunsjen, og ikke minst feiende flott snorklipping. Tre & Betong AS, som har stått for byggingen, var også til stede, og lot det drysse med gaver til skolen som blant annet bestod av 3D-printere og musikkanlegg.

Ordføreren klippet snora

Selve snorklippinga tok ordfører Geir Waage seg av etter at han hadde holdt en gratulasjonstale til elever og lærere. Dette sa ordføreren i sin tale:

Hei alle sammen, og gratulere så mye med dagen og ny barneskole

Jeg skal fortelle dere en hemmelighet – i dag morges når jeg våkna, så ønska jeg at jeg var Geir på åtte år og ikke Geir på 54 år og ordfører. Jeg kunne nemlig godt tenkt meg å være en av dere som er så heldige at dere skal få gå på denne splitter nye barneskolen. For her skal det skje spennende og store ting i årene som kommer, med dere, sammen med alle lærerne her. Her skal dere både lære masse og leke masse. Og jeg håper skolen også blir en plass for mange nye drømmer.

For det dere nå har fått og skal ta i bruk er ikke bare et flott bygg. Det er så mye mer, og mer skal det bli både ute og inne. Snart står all-aktivitetshallen på Gruben klar, og fotballbanene er der allerede. Det er bare å bruke og nyte og leke.

Så lurere dere kanskje på hvor mye skolen har kostet å bygge. Den har kostet 6,8 millioner softiser, faktisk så mye at vi kunne kjøpt over 15.000 softiser til hver og en av dere elever og lærere som skal bruke bygget.

Men vi kjøpte ikke softis, vi bygde ny skole til dere. Hele 5.500 kvadratmeter med plass til tre paralleller fra 1-7 klasse. En høyborg på Gruben for læring og mestring for nærmere 500 elever og 70 lærer. Det kaller jeg en god investering, for det er dere barn og unge som er framtida. Her skal dere lære og få gode holdninger og verdier som dere skal ta med dere videre i det voksne liv – når det kommer.

Med den nye skolen er Gruben blitt et triveligere sted og Rana blitt en triveligere kommune. Men det må mere til for at det skal bli så superbra som vi alle drømmer om. Vi kan være stolt av bygget, men det jeg er mest stolt av er dere flotte elever og ansatte ved skolen.  Sammen skal dere takle både medgang og motgang, lære å tenke selv og ikke minst tro på dere selv enten du vil bli ordfører, brannmann, frisør eller lærer eller noe helt annet.

Dere som elever har fått et optimalt fysisk læringsmiljø, og dere ansatte optimale arbeidsforhold. Grip sjansen, grip dagen. Husk at barn fungere som forskere, og ikke som elever. Så jeg avslutter med noe klokt Nasse Nøff sa til kompisen Ole Brumm:

“Man er aldri for liten til å gjøre store ting.”

Igjen – gratulerer med ny skole. Hjelp oss med å ta vare på skolen slik at de som kommer etter dere enten som elever eller lærer får oppleve den samme gleden som vi gjør i dag over at Gruben barneskole, det er et bra sted å være.

Takk for meg

Etter talen ble elevene sendt inn for å ta det nye skolebygget i bruk sammen med lærerne sine. Og innmarsjen skjedde etter loddtrekning. Under noen bilder fra åpningsfesten.

Skolesjef Pål Stian Sjåvik, ordfører Geir Waage og rektor ved Gruben barneskole, Geir Åge Helgå - Klikk for stort bildeSkolesjef Pål Stian Sjåvik, ordfører Geir Waage og rektor ved Gruben barneskole, Geir Åge Helgå i Grotten i den nye skolen på Gruben. Rana kommune  Geir Åge Helgå, rektor Gruben barneskole - Klikk for stort bildeRektor ved Gruben barneskole sammen med elevrådet under åpningen. Rana kommune  Ordfører Geir Waage, skolesjef Pål Stian Sjåvik og rektor Geir Åge Helgå - Klikk for stort bildeordfører geir Waage, skolesjef Pål Stian Sjåvik og rektor Geir Åge Helgå i samtale med elever og lærer under åpningen. Rana kommune  Gruben barneskole. Klasserom. - Klikk for stort bildeElever og lærer i gang med skoledagen. Rana kommune.  Politiet delte ut refleks. - Klikk for stort bildePolitiet hadde møtt opp til skoleåpninga og delte ut refleks. Rana kommune