Slik sjekker du hvilken plan som gjelder for din eiendom

Lurer du på hvordan du finner informasjon om hvilken reguleringsplan som gjelder for din eiendom? Eller lurer du på om det finnes en reguleringsplan for ditt område? Her er en oppskrift som kan gi deg svar på disse spørsmålene.   

Finnes det en reguleringsplan for området du bor i?

For å finne ut av det, kan du gå inn på planregisteret vårt. I søkefeltet skriver du inn adressen din. Da får du informasjon om hvilke planer som gjelder for eiendommen din. Under "type" er det spesifisert om det er kommuneplan, kommunedelplan, reguleringsplan, detaljreguleringsplan, og så videre.  

Her kan du gå inn på planregisteret vårt og søke på din adresse.

Slik er framsiden på planregisteret. 

Hvilken reguleringsplan gjelder for din eiendom?

Hvis det finnes en reguleringsplan som gjelder for din eiendom, får du mer informasjon om denne ved å trykke på den aktuelle planen. Da får du blant annet opp gjeldende bestemmelser for planen, vedtaksdokumenter, oversikt over mindre reguleringsendringer og dispensasjoner. 

Planregisteret gir deg informasjon om gjeldende bestemmelser, plankart og beskrivelse av planen. Du kan også se om det er gjort mindre reguleringsendringer i planen og om det er gitt dispensasjoner.  - Klikk for stort bildeSlik ser det ut i planregisteret når du trykker på en plan. 

Hva er en reguleringsplan?

En reguleringsplan bestemmer hvordan du kan bruke en eiendom eller et område.