Slik sjekker du hvilken plan som gjelder for din eiendom

Lurer du på hvordan du finner informasjon om hvilken reguleringsplan som gjelder for din eiendom? Eller lurer du på om det finnes en reguleringsplan for ditt område? Her er en oppskrift som kan gi deg svar på disse spørsmålene.   

Finnes det en reguleringsplan for området du bor i?

For å finne ut av det, kan du gå inn på vår kartløsning som vi kaller Polarsirkelportalen. I søkefeltet øverst skriver du inn adressen din. Under informasjon om kartlag til høyre, får du informasjon om hvilke kartlag som er tilgjengelige for eiendommen din. Dersom du får opp kartlaget reguleringsplan, finnes det en reguleringsplan som gjelder for din eiendom. 

Her kan du gå inn på kartløsningen vår, Polarsirkelportalen, og søke på din adresse.

Skjermbilde som viser eiendom med reguleringsplan.  - Klikk for stort bildeSlik søker du i Polarsirkelportalen for å finne ut om det finnes en reguleringsplan som gjelder for eiendommen din.  

Hvilken reguleringsplan gjelder for din eiendom?

Hvis det finnes en reguleringsplan som gjelder for din eiendom, kan du få informasjon om denne ved å trykke på kartlaget reguleringsplaner og deretter trykke på det punktet som heter reguleringsplan. For å få ytterligere informasjon, som for eksempel bestemmelser, endringer av planen eller vedtak, trykker du på lenke som heter planarkiv. 

Skjermbilde som viser hvordan du går fram i Polarsirkelportalen for å finne informasjon om reguleringsplan som gjelder for din eiendom. - Klikk for stort bildeSlik finner du mer informasjon i Polarsirkelportalen om gjeldende reguleringsplan for ditt område. 

Skjermbilde av digitalt planarkiv.  - Klikk for stort bildeSlik ser det digitale planarkivet ut. Her finner du blant annet bestemmelser, plankart, oversikt over vedtatt mindre endringer av planen, mv. 

Hva er en reguleringsplan?

En reguleringsplan bestemmer hvordan du kan bruke en eiendom eller et område.