Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Legitimasjon og valgkort

Jørgensen, Kari Endret:05.11.2018 13:56
valglogo_gull_bokmaal

​Du må ha legitimasjon med bilde med når du skal stemme. Det er ikke nok å ha med valgkort, eller å oppgi navn og fødselsdato.

Legitimasjon

Valgloven sier at alle velgere må legitimere seg for å avgi stemme, med mindre du er kjent for stemmemottaker. Gyldig legitimasjon må inneholde velgerens navn, fødselsdato og bilde. Eksempel på gyldig legitimasjon er pass, førerkort og bankkort. Ved forhåndstemming på institusjon hvor velger har opphold, kan en ansatt gå god for velgers identitet. Da må den ansatte vise legitimasjon.

 

Valgkort

Et valgkort inneholder personlig informasjon om hvor og når du kan stemme på valgdagen. Valgkortet blir utarbeidet på grunnlag av folkeregisterets opplysninger om din bostedsadresse pr. 30. juni i valgåret. Det er denne adressen som avgjør hvilken kommune du har stemmerett i. Valgkortene vil bli sendt ut i slutten av juli.  

Vi oppfordrer deg til å ha med valgkort enten du skal forhåndsstemme eller avgi stemme på valgdagen. Det er ikke krav om at du må ha med valgkort for å stemme, men det går raskere for deg og det letter arbeidet til valgfunksjonærene om du har det med.

 

Opprettet: 24.06.2013 14:11