Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Manntall

Myhre, Ulla Mariann Endret:25.06.2021 12:38

​Alle velgere som har stemmerett og er bosatt i Norge står i manntallet i den kommunen de var registrert bosatt i pr. 30.juni i valgåret.

Har du flyttet etter denne datoen, er du fortsatt registrert i manntallet og har stemmerett i den kommunen du flyttet fra.  Du kan da velge om du vil stemme på valgdagen i den kommunen du flyttet fra, eller om du vil forhåndsstemme.

Bor du i utlandet, men har vært registrert i folkeregisteret som bosatt i Norge i løpet av de siste 10 årene, blir du automatisk ført inn i manntallet i den kommunen der du var registrert som bosatt da du flyttet fra Norge.

Har du ikke vært bosatt i Norge de siste 10 årene, må du søke om å bli ført inn i manntallet.

Står du ikke oppført i manntallet, kan du sende skriftlig søknad om å bli innført. Du kan benytte skjema som du finner under og sende til: Valgstyret i Rana kommune, postboks 173, 8601 Mo i Rana eller skanne inn utfylt skjema og sende det på e-post til postmottak@rana.kommune.no.

icdocxSøknadsskjema for innføring i manntall

Det vil også være mulig å søke om innføring i manntallet når du avlegger din stemme. Dette gjelder både ved forhåndsstemming og på valgdagene.


Opprettet: 21.06.2021 13:50