Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Forhåndsstemme i annen kommune eller annet fylke

Jørgensen, Kari Endret:18.07.2018 09:46
stemmeseddel

​Du kan forhåndsstemme i hvilken som helst kommune i hele landet.
Dersom du forhåndsstemmer i en annen kommune enn hjemkommunen din, vil stemmen automatisk bli sendt til hjemkommunen.  Du er selv ansvarlig for at stemmen din når frem i tide.

Studerer du utenbys, eller av andre årsaker ikke oppholder deg i din hjemkommune på valgdagen, må du huske å forhåndsstemme. Du kan forhåndsstemme i din studiekommune eller i hvilken som helst annen av landets kommuner.  Du er selv ansvarlig for å stemme så tidlig at stemmen kommer frem til din hjemkommune innen dagen etter valgdagen, det vil si tirsdag 10. september kl. 17.00.  Husk derfor å stemme så tidlig at stemmen kommer frem i tide.

Ta med valgkort og legitimasjon

En valgfunksjonær stempler stemmeseddelen, før du legger den i en stemmeseddelkonvolutt. Stemmeseddelkonvolutten og valgkortet ditt blir så lagt ned i en omslagskonvolutt, som du deretter legger i valgurnen. Stemmen blir sendt til din hjemkommune for opptelling.

Når du forhåndsstemmer i et annet fylke enn hjemfylket ditt, kan du bruke en generell stemmeseddel som er påført de registrerte politiske partienes navn, uten kandidatnavn.  Du må da krysse av for eller skrive på hvilket parti/gruppe du vil stemme på. Du kan også selv skaffe stemmeseddel fra hjemfylket ditt og bruke den hvis du ønsker å gjøre endringer.

 

 

 

 

Opprettet: 21.08.2017 09:31