Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Oversikt over hjertestartere

  Endret:21.01.2019 12:16

​​​​​Oversikt over hjertestartere i Rana kommune

Hjertestartere kan redde liv. Gjør deg kjent med hvor det finnes hjertestartere i ditt nærområde og der du befinner deg. Ring alltid 113 i en medisinsk nødsituasjon!
 
Du finner ove​rsikt over registrerte hjertestartere i kartet her: https://www.113.no/​ (Skriv inn byen/adressen og trykk enter, bruk kartet til å zoome inn eller ut over området.)

 
Hjertestarterregisteret.png
 
 

Registrer din hjertestarter i Hjertestarterregisteret 

Gjennom å skaffe seg en hjertestarter og registrere denne, bidrar man til økt sikkerhet for alle i nærheten av der hjertestarteren er plassert. Man tar i tillegg et samfunnsansvar hvor hjertestarteren kan være bidraget som redder liv i nærområdet, dersom den er tilgjengelig. Mange virksomheter i Rana har allerede registrert sin hjertestarter i Hjertestarterregisteret, og vi oppfordrer alle andre til å gjøre det samme. 
 
Følg linken her og registrer din hjertestarter: https://www.113.no/​​
 

Hjertestarter - et verktøy som hjelper oss å redde liv

Hjertestarterregisteret driftes av den offentlige helsetjenesten og er tilknyttet helsemyndighetene. Ansvarlig for drift er NAKOS (Nasjonal kompetansetjeneste for prehospital akuttmedisin), som er en del av Oslo Universitetssykehus (OUS-HF). Registeret er i en pre-lanseringsfase, mange registrerte hjertestartere må bekreftes før de blir synlige i kartet.

 
Sammen med varsling av 1-1-3 Medisinsk nødtelefon og Hjerte-Lungeredning (HLR) kan hjertestartere bidra til at flere kan reddes ved plutselig, uventet hjertestans. 1-1-3 vil ved mistanke om hjertestans kunne få hjertestartere synlig i kart og henvise innringer til nærmeste registrerte hjertestarter og be noen hente den.

 
Publikums innsats er viktig for så raskt som mulig å varsle 1-1-3, starte HLR og bruke hjertestarter.

 
Vi gjør oppmerksom på at det finnes flere registre som driftes av av ulike aktører. NAKOS arbeider med å få i stand et samarbeid med allerede eksisterende registre. Det offentlige registeret legger stor vekt på å ikke drive noen for for kommersiell virksomhet og det offentlige registeret vil ikke drive noen form for salg av utstyr eller kurs.​

Opprettet: 23.03.2017 09:04