Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny

Utenlandske jobbsøkere

Myhre, Ulla Mariann Endret:10.02.2021 16:11

Work​Utenlandske arbeidstakere er omfattet av samme lover og regler som norske arbeidstakere. Vi stiller samme krav til alle søkere som ønsker seg jobb i Rana kommune.

Når vi vurderer søknader til ledige stillinger i Rana kommune, stiller vi følgende krav:

  • Du må beherske både skriftlig og muntlig norsk
  • Søknaden må skrives på norsk
  • Attester og vitnemål skal være oversatt til norsk
  • Du må ha gyldig oppholds- og arbeidstillatelse der det kreves
  • Du må legge frem autorisasjon i de stillingene som krever dette

 

Om oppholds- og arbeidstillatelse 

Borgere fra nordiske land har automatisk arbeids- og oppholdstillatelse. 

Borgere fra EU og EØS-land trenger ikke søke om oppholdstillatelse, men må registrere seg hos politiet dersom de ønsker å oppholde seg i Norge i mer enn tre måneder. 

Borgere fra øvrige land i verden: Arbeidssøkere fra land utenfor EU/EØS må ha et skriftlig tilbud om arbeid av et visst omfang for å få oppholdstillatelse i Norge. Vilkårene for å få innvilget oppholdstillatelse varierer i forhold til hvilken type stilling eller yrke det er snakk om. 

 

Om godkjenning av utenlandsk utdanning

Arbeidssøkere, både norske og utenlandske, som har utdanning fra utlandet, må legge ved brev fra NOKUT som viser hvilket nivå og omfang utdanningen er godkjent for etter norske forhold. Aktuell utdanning som er vurdert må være med som vedlegg.

Alt helsepersonell må ha offentlig autorisasjon for å kunne utøve sitt yrke. Slik autorisasjon gis av Statens autorisasjonskontor for helsepersonell som er en enhet under Helsedirektoratet.

Alle yrker som yter hjelp til eller jobber med kommunale helse- og omsorgstjenester samt med barn og unge, eller yrker som kommer i kontakt med disse, må i tillegg ha godkjent politiattest for å bli ansatt. Politiattesten kan ikke være eldre enn 3 måneder.

Opprettet: 24.11.2016 09:25