Regjeringen strammer inn på utlendingers adgang til innreise til Norge.

Endret:20.04.2021 08:21
Toll%20Foto_%20Roger%20Marthinsen%20Ranano

​Foto: Roger Marthinsen Ranano

For å begrense importsmitte, er det strammet kraftig inn på utlendingers adgang til å reise inn til Norge. I utgangspunktet kan kun utlendinger som er bosatt i Norge reise inn i Norge nå. Dette gjelder også EØS-borgere.

Fra 29. mars må dessuten personer, inkludert norske borgere og utlendinger bosatt i Norge, som reiser på en unødvendig reise til utlandet, tilbringe innreisekarantenen på karantenehotell.

Mer informasjon om stengte grenser finner du på regjeringens nettside.

I Nordland er det besluttet å ha karantenehotell i Rana, Bodø og Narvik. Rana kommune har inngått avtale med Scandic Meyergården hotell som skal fungere som beredskapshotell for kommunene på Helgeland.

In order to limit import infection, foreigners' access to Norway has been tightened sharply. Only those non-Norwegian citizens who are residents of Norway are permitted to enter the country. This also applies to citizens of the EEA.

From 29 March, persons, including Norwegian citizens and foreigners residing in Norway, who travel on an unnecessary trip abroad, must spend the entry quarantine at quarantine hotels.

For more information: Government.no

Viktig informasjon

Mer informasjon om karanteneregler og regler for innreise til Norge finner du på helsenorge.no.
Karanteneregler blir oppdatert fortløpende og kan endre seg raskt.
Sett deg inn i hvilke regler som gjelder ved innreise til Norge
.

Please read about quarantine rules that come into effect on arrival to Norway carefully. The rules can change quickly, therefore they are constantly updated.
More information about quarantine rules upon entry into Norway can be found at helsenorge.no.
Opprettet: 10.11.2020 08:58