Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Informasjon til eldre

Olsen, Connie Slettan Endret:13.08.2020 09:11
telefon2

​Mange eldre har mistet sitt aktivitetstilbud på grunn av koronapandemien, og noen er også bekymret. Her er noen gode råd til dem.

Hjelpetelefoner for eldre

De fleste tilbud for eldre i Rana, med unntak av helsehjelp, er stengt som følge av koronapandemien. Vi har samlet noen av telefonnumrene som eldre og andre kan ringe ved behov for å snakke med noen.

  • Kirkens SOS: telefon 22 40 00 40
  • Frelsesarmeen: telefon 77 68 31 82
  • Mental helse: telefon 116 123
  • Telefonkontakt for eldre og uføre: telefon 22 41 02 30 eller 22 41 07 33
  • TryggEst – for deg som er utsatt for vold eller overgrep: telefon: 90 79 20 00
  • Sentralkjøkkenet i Rana for bestilling av middag: telefon: 75 14 40 22
  • Frivilligsentralen i Rana: telefon: 948 09 350
  • Koronatelefon for spørsmål om korona: telefon: 815 55 015


Stengte aktivitetstilbud

Da de fleste aktivitetstilbud i Rana er inntil videre stengt betyr det at mange eldre har mistet muligheten til å være aktiv og sosial.

Det er naturlig å føle på ensomhet i en slik situasjon. Sosial isolasjon kan føre til mer angst og depresjon blant befolkningen generelt, også hos eldre. Isolasjon og nedstemthet kan gjøre at mange også sliter med å få i seg nok næring i perioder. Da er det spesielt viktig å opprettholde rutiner og struktur i hverdagen. 

Et tips kan være å ta seg en tur ut i frisk luft, enten i nærområdet der du bor, på en balkong eller lignende. Du kan utfordre deg selv på matlaging, ta opp gamle hobbyer eller prøve deg på noe nytt for å få tankene over på noe annet. 

Se nyheter, men det er viktig å koble av fra nyhetsbildet også. 

Bruk telefonen, eventuelt nettbrett/datamaskin for å ha kontakt med familie og venner. Ring noen du kanskje ikke har snakket med på en stund.

Ta godt vare på deg selv!

-- 

Har du en mor, bestefar, nabo eller andre du kjenner som burde ha fått denne informasjonen, men som ikke er på nett? Vi har laget flygeblad som du kan skrive ut og dele med de du kjenner. Takk for at du bidrar i dugnaden!

Nasjonal kompetansetjeneste for aldring og helse har også mange gode tips til fysiske, sosiale og kulturelle aktiviteter, samt aktiviteter for hjernen. Her er det mye nyttig å lese. 


Opprettet: 02.04.2020 14:23