Flere smittede i Rana - flere skoler berørt

Olsen, Connie Slettan Endret:09.11.2020 10:07
Koronavirus

Onsdag kveld er det bekreftet fem nye tilfeller av smitte i Rana. Tre skoler er berørt som følge av dette.

​Smitten knytter seg til en utenlandsk arbeider som har jobbet på et byggeprosjekt i Rana. Smitteoppsporingen rundt denne arbeideren har avdekket at flere personer som har jobbet på samme prosjekt har luftveissymptomer. Rana kommune tok derfor kontakt med Helgelandssykehuset tidligere i dag og fikk testene hurtiganalysert. Av seks prøver er fem positive.Tre av dem som har testet positivt er skoleelever. Tre skoler er berørt. Disse er Polarsirkelen videregående skole, Hauknes barneskole og Rana ungdomsskole.

Jobber med å få oversikt
Situasjonen er slik at mange er berørte. Å få oversikt over situasjonen hos den enkelte elev vil ta tid. Derfor har vi bestemt at det ikke blir undervisning på de berørte klassetrinnene torsdag og fredag. Dette er nødvendig for at kommunens smitteoppsporingsteam skal få gode arbeidsforhold og få oversikt over situasjonen så raskt som mulig.

Disse skolene er berørt

Haukens barneskole:
Her holdes 3. trinn og tre lærere hjemme torsdag og fredag.

Rana ungdomsskole:
Her holdes 8. trinn og ca. ti lærere hjemme torsdag og fredag. Dette gjelder avdeling Mo.

Polarsirkelen videregående skole:
En klasse er berørt, og de er varslet. Torsdag er det Operasjon dagsverk ved skolen. Alle som har skaffet seg arbeid, møter der som avtalt. Elever som skulle vært på skolen, holder seg hjemme. Hva som skjer fredag, vil skolen avgjøre torsdag.

Alle elever og foresatte vil få nærmere informasjon fra sin skole. Undervisningen på de øvrige trinnene og skolene går som normalt.

Hva med øvrige elever og ansatte i grunnskolen?
De elever og ansatte som ikke er berørt, skal gå på skole som vanlig. Men, har noen luftveissymptomer må de holder seg hjemme.

Hva kan du gjøre?
Vi gjentar: hold avstand og sørg for god håndhygiene. Det aller viktigste er at du holder deg hjemme hvis du har luftveissymptomer.

Hvor alvorlig er dette?
Smitten som er påvist i dag er i en klynge. Det er på nåværende tidspunkt ikke noen indikasjoner på at dette er et større utbrudd. Men fordi situasjonen akkurat nå er uoversiktlig og for å gi smitteoppsporingsteamet gode arbeidsvilkår, anser vi de tiltakene vi iverksetter nå for nødvendig.

Hva skjer videre?
Den viktigste jobben til kommunen er arbeidet smitteoppsporing. Smitteoppsporingsteamet jobber for fullt og vil bli forsterket ved behov. Koronatelefonen vil bli forsterket og ha utvidet åpningstid. Kommunen vil torsdag komme med nærmere informasjon om situasjonen og hvem som anbefales testing.

Opprettet: 28.10.2020 21:05