Vitensenter Nordland AS – nytt regionalt vitensenter for hele Nordland

Jørgensen, Kari Endret:31.03.2019 00:04
vitensenter%20i%20Mo%20i%20Rana

Det finnes i dag 10 regionale vitensentre i Norge, men ingen mellom Tromsø og Trondheim. Det blir nå etablert et nytt regionalt vitensenter for Nordland lokalisert i Mo i Rana

​Bodø kommune har i dag signert intensjonsavtale med Vitensenter Nordland AS i Mo i Rana.

-Avtalen er viktig for å gi barn og ungdom i Bodø tilgang til et nytt regionalt vitensenter som skal ha fokus på matematikk, naturvitenskap og teknologi, mener ordfører i Bodø kommune Ida Marie Pinnerød.

-Avtalen som Bodø kommune nå har signert er viktig for å kunne formalisere samarbeidet når Vitensenter Nordland er kommet i drift, sier ordfører i Rana kommune Geir Morten Waage.

Rana kommune har som vertskommune vedtatt et betydelig løft og skal bidra med 3,5 MNOK i årlig driftstilskudd til det nye vitensenteret. Ved å etablere Vitensenter Nordland vil Nordland nå få tilgang til nasjonale kompetanse- og utviklingsressurser som er viktig for Nordland.

-Vi er kjent med at Vitensenter Nordland er i dialog med flere kommuner og formidlingsmiljø i Nordland hvor noen allerede har inngått intensjonsavtale om samarbeid. Vi håper mange ser muligheten for et godt samspill og samarbeid med vitensenteret, sier Rana-ordføreren.

Faktaboks Vitensenter Nordland AS

Vitensenter Nordland skal være et populærvitenskapelig lærings- og opplevelsestilbud som skaper interesse for matematikk, naturvitenskap og teknologi ved at de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. Vitensenter Nordland skal også tilrettelegge mobile vitensentertilbud og vil samarbeide med museer, Newtonrom, bibliotek, skoler og andre formidlere for å nå ut til hele Nordland på en god måte.

• Strekt eierskap i regionens næringsliv med 4 MNOK i aksjekapital i et non-profit AS
  • Lokal medfinansiering til drift fra Rana kommune på 3,5 MNOK per år
  • Tilsagn på 7,5 MNOK fra Nordland fylkeskommune
  • Gode lokaler på 3400m2 er klar i Fjordsenteret, sentrum av Mo i Rana