Vil bedre inneklimaet på Båsmo barneskole

Gisnås, Geir Endret:09.03.2018 07:59

​Byggdrift i Rana kommune har målt inneklimaet på Båsmo barneskole og funnet for høye verdier av karbondioksyd (CO2), i forhold til anbefalingene fra Arbeidstilsynet,

​Byggdrift anbefaler at skolen gjennomfører tiltak for å gjøre inneklimaet bedre:

• Bruke avtrekksvifte
  • Sørge for åpne innluft-ventiler
  • Fjerne eventuelt matavfall i klasserom
  • Lufte i friminutt
  • Unngå dobbelttimer i de rommene som har dårlig inneklima

Inneklimaet varierer mellom ulike klasserom og flere rom har langt bedre inneklima enn de som nå er målt. Skolen jobber nå sammen med Byggdrift for å få til gode løsninger for elever og lærere.

Når elever fra Altern skole kommer til neste skoleår vil skolen ta i bruk arealer i mellombygget mellom barne- og ungdomsskole, for å få til gode løsninger.

Kommunestyret har bedt rådmannen vurdere forsering av planene for oppstart av nye Båsmo barneskole, noe det jobbes med i kommunen nå.

Opprettet: 08.03.2018 23:18