Vigsel i Rana kommune

Jørgensen, Kari Endret:14.10.2019 13:37 Emneord (los) Forsiden
gifteringer

I fra 1. januar 2018 er det kommunen som foretar vigsler. En kommunal vigsel er en enkel seremoni. Det er ordfører og varaordfører som vigsler i Rana kommune

Vigsler finner sted i kontortiden på rådhuset, mandag til fredag kl. 08.00- 15.00 i formannskapssalen (event. annet lokale på rådhuset etter avtale). Vi holder av fredager til vigsler, men ønsker dere en annen dag, så gjennomfører vi det hvis det er mulig.

Mulighet for tilrettelegging:

• Kommunen vigsler på norsk, men kan også vigsle på engelsk. Hvis dere ikke forstår dette, må dere ta med tolk.
  • Blir det kunstneriske innslag, må det gis beskjed på forhånd.
  • Hvis dere ikke har vitner, kan kommunen stille opp med vitner.
  • Fotografering og filming kan skje under og etter seremoni i forståelse med paret.

Vigsel:

•  Ekteparet må møte senest 10 minutter før vigsel. Gyldig legitimasjon (førerkort, pass eller bankkort med bilde) vises frem, oppholdstillatelse og prøvingsattest være gyldig på tidspunktet for vigsel.

Annet:

• Seremonirommet er formannskapssalen. Der er det plass til ca. 20 personer(sittende)
  • Etter vigsel undertegner paret, vitnene og vigsleren vigselsbok. Paret får etter dette en midlertidig vigselsattest. Endelig vigselsattest blir ettersendt fra folkeregisteret.

Nyttig informasjon

• Tjenestebeskrivelse
  • ​Bestilling av vielse kan gjøres via elektronisk skjema
    Bestilling av vielse
    eller på telefon til Birgitte Lorentzen eller Ulla Myhre tlf. 75 14 50 00.
  • HUSK å legge ved prøvingsattest.
  • Vigsler skal senest avtales en uke i forveien
Opprettet: 20.09.2017 07:34