Vigsel i Rana kommune

Jørgensen, Kari Endret:12.12.2019 09:40 Emneord (los) Forsiden
gifteringer

I fra 1. januar 2018 er det kommunen som foretar vigsler. En kommunal vigsel er en enkel seremoni. Det er ordfører og varaordfører som vigsler i Rana kommune

Vigsler finner sted i kontortiden på rådhuset, fredager kl. 14.00- 15.00 i formannskapssalen (event. annet lokale på rådhuset etter avtale).

Mulighet for tilrettelegging:

• Kommunen vigsler på norsk, men kan også vigsle på engelsk. Hvis dere ikke forstår dette, må dere ta med tolk.
  • Blir det kunstneriske innslag, må det gis beskjed på forhånd.
  • Hvis dere ikke har vitner, kan kommunen stille opp med vitner.
  • Fotografering og filming kan skje under og etter seremoni i forståelse med paret.

Vigsel:

•  Ekteparet må møte senest 10 minutter før vigsel. Gyldig legitimasjon (førerkort, pass eller bankkort med bilde) vises frem, oppholdstillatelse og prøvingsattest være gyldig på tidspunktet for vigsel.

Annet:

• Seremonirommet er formannskapssalen. Der er det plass til ca. 20 personer(sittende)
  • Etter vigsel undertegner paret, vitnene og vigsleren vigselsbok. Paret får etter dette en midlertidig vigselsattest. Endelig vigselsattest blir ettersendt fra folkeregisteret.

Nyttig informasjon

• Tjenestebeskrivelse
  • ​Bestilling av vielse kan gjøres via elektronisk skjema
    Bestilling av vielse
    eller på telefon til Birgitte Lorentzen eller Ulla Myhre tlf. 75 14 50 00.
  • HUSK å legge ved prøvingsattest.
  • Vigsler skal senest avtales en uke i forveien
Opprettet: 20.09.2017 07:34