Vi trenger ungdommens mening

Olsen, Connie Slettan Endret:23.09.2020 12:50
Talentutviklere i Rana

​Talentutviklerne i Rana kommune, Ida Maria og Håkon Skog Erlandsen.

Er det noe kult du har lyst å gjøre? Sitter du inne med en bra låt du ikke får spilt for andre, eller har du tegnet et bilde du vil vise frem? Da er talentutviklerne her for å hjelpe deg.

​- Vår plan er å gjøre Rana til en enda mer spennende by, og da spør vi selvfølgelig dere, ungdommen, hva har dere lyst til å gjøre, sier Håkon Skog Erlandsen i en videosnutt som nå sendes ut til alle ungdomsskolene i Rana og Polarsirkelen videregående skole.

Se videoen: https://youtu.be/fmnT7gElFfw

Ungdommene har svarene
Videosnutten er laget i forbindelse med en spørreundersøkelse, som ungdom mellom 13 og 25 år skal svare på. Det er artistene Ida Maria og Håkon Skog Erlandsen, som er ansatt som talentutviklere i Rana kommune, som står bak denne spørreundersøkelsen. De vil vite hva ungdommen i Rana interesserer seg for, og skal finne unge talenter som skal løftes frem og få hjelp til å utvikle seg videre.

Svarene ungdommen gir skal legge grunnlag for nye møteplasser for kultur, som workshops og mentorordninger. Den første workshopen skjer 5. og 6. oktober. På programmet står DJ. Hold av datoene dersom du er interessert.

En mentorordning
Mentorordningen som skal på plass, handler om å sette unge talenter i kontakt med etablerte kunstnere. Er du en som liker å skrive, kan du kanskje få kontakt med en forfatter. Er du ei som liker å drive med visuell kunst, kan du kanskje få hjelp og råd til hvordan du skal få vist frem ditt talent.

Sammen skal talentutvikling i Rana kommune bidra til å styrke de gode kreftene som allerede finnes i kulturlivet, og løfte frem de talentene som finnes der ute.

Sammen kan vi få til kule ting
Til ranaungdommen er det en klar oppfordring: Kom med gode svar, så skal vi skape nye muligheter til å møtes, og ikke minst få kule ting til å skje her i byen, avslutter Håkon og Ida Maria i videoen.

Dersom du er i målgruppen og ikke har fått link til spørreundersøkelsen, ta kontakt med kirsti.indrebo@rana.kommune.no

Opprettet: 23.09.2020 12:48