Verket og Norconsult er blitt Miljøfyrtårn

Gisnås, Geir Endret:18.02.2019 09:59
miljøfyrtårn

Under kommunestyret tirsdag 12. februar mottok Norconsult og Verket Musikkfestival sine sertifiseringer som Miljøfyrtårn av ordfører Geir Waage.  ​

​Ordfører Geir Waage innledet tildelingene med å fortelle litt om det som lå bak Miljøfyrtårnet.

- Kommuneplanens samfunnsdel sier at Rana skal være den grønne industrihovedstaden i nord. Alle bedrifter som velger å bli Miljøfyrtårn jobber i praksis med å oppfylle denne visjonen. Miljøfyrtårnsertifisering er et viktig virkemiddel for å sikre energieffektivitet, redusere klimautslipp og å arbeide for gjenbruk og avfallsminimering i små og store bedrifter, sa Waage.

- Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats. Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering av sertifisør.

- Å være Miljøfyrtårn innebærer fokus på miljøtiltak i hverdagen. Man må jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport, sa ordføreren.

Norconsult AS- Mo i Rana

- Norconsult er Norges største tverrfaglige rådgiverbedrift innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur.

- Med nyskapende og målrettede råd skal Norconsult bidra til kundenes verdiskapning og suksess- og til et bærekraftig og sunt samfunn. Det er derfor positivt at Norconsult med sitt store nedslagsfelt velger å bli Miljøfyrtårn.

- Som miljøfyrtårn har Norconsult påvirkningskraft, og vi håper at de ønsker å inspirere sine kunder og leverandører til også å bli miljøfyrtårnsertifisert, sa ordføreren, og tildelte Kari Røsstad Stokke og Mona Mediå Karstensen det synlige beviset på at de nå var blitt et Miljøfyrtårn.

Verket musikkfestival.

- Verket musikkfestival arrangeres hvert år på Revelen. Bedriften har utarbeidet gode miljøretningslinjer, og viser stort miljøengasjement, understreket Waage.

- Å velge å bli miljøfyrtårn setter preg på alt fra avfallshåndtering, materialgjenvinning, innkjøpsplaner, tilbud av mat, transport og strømtilførsel for å nevne noe. Vi håper Verket kan være et foregangseksempel for andre arrangører, for næringslivet og for publikum. Ved å velge å bli miljøfyrtårn gir de publikum en mulighet til å ta miljøvennlige/grønne valg.

Jeg håper at miljøfyrtårn-sertifikatet kan skape positivt miljøfokus på arbeidsplassene og være med på å inspirere andre bedrifter i kommunen til også å bli miljøfyrtårn, sa ordfører Geir Waag og overrakte Maiken Johansen og Bent Martiniussen Verket Musikkfestival sitt miljøfyrtårnsertifikatet.

Miljøfyrtårn-febr-2019 kopi.jpg

Fra utdelingen av Miljøfyrtårnsertifikatet. Fra venstre Kari Røsstad Stokke og Mona Mediå Karstensen fra Norconsult, ordfører Geir Waage, og Maiken Johansen og Bent Martiniussen fra Verket Musikkfestival. (Foto: Hedda Hiller, Rana no)

Opprettet: 14.02.2019 13:15