Varsel om flom, gult nivå

Hansen, Hilde Sofie Endret:29.09.2014 06:22
Flomvarsel

NVE varsler om flom, gult nivå, for Rana pga. mye regn i helga.

​Det er varslet store nedbørmengder i Nord-Trøndelag og Nordland i løpet av de neste dagene. Vannføringen kan øke raskt i mange mindre elver og bekker og lokale oversvømmelser kan forekomme. Tettbygde strøk er spesielt utsatt. Det er usikkerhet knyttet til hvor det faller mest nedbør og hvor mye nedbør som vil komme. Reguleringer vil i noen tilfelle virke flomdempende, og meldingen vil derfor ikke nødvendigvis gjelde i regulerte vassdrag.

Kommunal beredskap

​Kommunen er lokal beredskaps-myndighet, men har ingen økt beredskap ved nivå-2-varsel (dette skjer først ved aktsomhetsnivå 3). Kommunen er likevel ansvarlige for å iverksette nødvendige tiltak. Flomfaren lokalt vurderes eventuelt i samarbeid med politiet.

Kontakt Rana kommune hvis du har behov for akutt hjelp ved eventuell flomfare mot ditt hus.

Vakttelefon Tlf. 75145800/95915200

Opprettet: 26.09.2014 12:50