VAKU Nordland går som normalt

Gisnås, Geir Endret:05.03.2020 13:03
corona_ny

​VAKU Nordland (Vinteraktivitetsuka for funksjonshemmede) vil gå som normalt, med mindre det skulle oppstå vesentlige endringer i corona-bildet. Arrangøren kommer til å gjøre en del tiltak for å redusere risikoen.

Om rådene fra myndighetene endres må det gjøres en ny vurdering.

- Retningslinjene fra myndighetene er foreløpig at alle arrangementer kan gå som planlagt, opplyser kommuneoverlege Frode Berg.

- Vi har ingen påviste tilfeller i Nordland akkurat nå, så hadde arrangementet vært i dag hadde det vært trygt. Det er viktig at man forstår at retningslinjene og rådene endres hele tiden. Anbefalingen som ble gitt i går gjelder derfor ikke nødvendigvis i dag. Arrangør må følge med på råd fra helsemyndighetene. Om rådene endres må man gjøre en ny vurdering, sier Berg.

Anbefalt informasjon til deltagere og arrangør

1. Vaske hender ofte (før måltid, før kontakt med øyne/munn ellers.

2. Hoste i papir/albue

3. Spritdispensere ved utgang og i evt samlingsrom

4. Beskjed om å ikke delta på arrangementet om man har luftveisinfeksjon, influensa, omgangssyke eller feber. Dette rådet har ikke nødvendigvis sammenheng med  coronavirus, men kan ses på som et generelt smittevernstiltak ovenfor en gruppe som hvertfall teoretisk sett tåler infeksjonssykdommer dårligere enn andre. Det kanskje også beroligende at deltagerne og pårørende vet at denne informasjonen er gitt ut på forhånd.

- Om situasjonen endres gjør en ny vurdering om man skal holde arrangementet, opplyser kommuneoverlege Frode Berg.

Opprettet: 05.03.2020 12:49