Tilsyn av serverings- og restaurantbransjen

Olsen, Connie Slettan Endret:09.07.2020 10:48
servere

​Kommunen vil gjennomføre tilsyn av serverings- og restaurantbransjen.

Etter oppfordring fra Helsedirektoratet gjennomfører Rana kommune tilsyn av serverings- og restaurantbransjen.

​Oppfordringen kommer på bakgrunn av erfaringer fra andre land som viser at risikoen for spredning av covid-19 er særlig høy i denne bransjen.

Utført tilsyn
Det ble derfor utført tilsyn ved flere skjenkesteder i kommunen sist helg hvor hensikten var å undersøke om serveringsstedene driver smittevernfaglig forsvarlig. Tilsynet viste at noen serveringssteder klarer dette bedre enn andre, men at de fleste har forbedringspotensial. Hovedutfordringen for serveringsstedene er å sørge for at gjestene overholder anbefalt avstand både i kø utenfor lokalet og inne i lokalene.

Respekter avstandsanbefaling
Serveringsstedene er pliktig til å drive smittevernfaglig forsvarlig. For å klare dette er de avhengig av at gjestene følger myndighetenes anbefalinger om avstand. De fleste serveringsstedene må også begrense antall gjester som følge av dette.  Vi oppfordrer derfor alle som tenker seg ut i helgen om å gjøre sitt beste for å respektere avstandsanbefalingene.

Kontroll
Da smittesituasjonen i Rana per tiden er under kontroll, vil kommunen som tilsynsmyndighet i første omgang innta en veiledende rolle og gi konkrete råd til serveringsstedene som har avvik.

Status
Per 9. juli er status over antall testede, prøvesvar og smittede i Rana kommune følgende:

• antall testede: 928
  • antall prøvesvar: 903
  • antall smittede: 3 (uendret)
Opprettet: 09.07.2020 10:46