Til deg med privat avløpsanlegg

Pettersen, Rolf Andreas Endret:17.06.2019 11:36
Trafikklys

​Vet du om avløpsanlegget ditt fungerer godt, trenger vedlikehold eller må byttes ut?

I dokumentet "Sjekkliste for private avløpsanlegg" finner du informasjon og kontrollpunkter til å gjøre en tilstandsvurdering av ditt eget avløpsanlegg. Dette gir ingen fullstendig kontroll over anlegget, men kan gi deg en pekepinn på anleggets tilstand.

​Kommunen fører tilsyn av private avløpsanlegg og vil i løpet av de næreste 2-3 årene tilstandsvurdere alle private avløpsanlegg i kommunen. I ettertid vil det bli gitt pålegg om utbedring av anlegg som ikke tilfredsstiller dagens krav.

Hvis du ser at avløpsanlegget ditt ikke tilfredsstiller dagens krav, kan du ta grep for et bedre miljø før du får pålegg fra kommunen. Husk at det er søknadspliktig å utbedre eller bygge nytt avløpsanlegg. Ikke gjør noe før du har snakket med kommunen og fagpersoner, du kan risikere å gjøre endringer som ikke blir godkjent ved tilsyn.

Opprettet: 17.06.2019 10:57