Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Stigende temperaturer og regn

Jørgensen, Kari Endret:23.02.2021 12:24
ekstremvær1-14-02-19%20kopi

​Etter en vinter med lange perioder med barfrost, meldes det nå om plussgrader og mye regn. Dette medfører blant annet at det er sendt ut varsel om snøskredfare, faregrad rød for Helgeland og Svartisen. Rødt farevarsel betyr at situasjonen er ekstrem. Dette farenivået forekommer svært sjelden, og kan føre til store skader.

På grunn av barfrosten har isen i bekker og mindre vassdrag svellet kraftig opp, noe som vil kunne skape problemer når vi nå får mildvær og regn. Smeltevann og regnvann vil kunne renne oppe på isen og vil kunne føre til lokale oversvømmelser og at bekker kan ta nye veier. Det er også mulighet for at vi vil se isgang i større vassdrag. 

Det er gitt gult farevarsel for flom og for jordskred i Nordland. 

Bydrift forbereder seg og ber publikum om hjelp

Bydrift er ute og forbereder oss så godt vi kan på det som kommer, sier Hanne Alvsing. Jobben går nå i hovedsak på å rydde vekk snø og forsøke å holde sluker og bekkeinntak åpne, slik at vi har mest mulig kontroll på regnet, smeltevann og overvannet som vil følge av dette. Det er likevel ikke mulig å forutsi akkurat hvor problemer kan oppstå. 

Vi oppfordrer derfor folk til å sjekke og hjelpe oss med å holde sluker og bekkeinntak åpne, og å forsøke å bidra til å lede vann slik at det gjør minst mulig skade.  

Kontaktpunkt 

Dersom noen opplever at de får skader på eiendommen sin, oppfordrer vi til å ta kontakt med eget forsikringsselskap med en gang. Vi minner også om muligheten til å benytte seg av restverdiredning (RVR). Dette er en tjeneste som inngår i forsikringen din og er et samarbeid mellom forsikringsnæringen og brannvesenet som skal bidra til å redde verdier etter brann, vannlekkasjer eller andre skader. Dersom man har behov for denne type hjelp tar dere kontakt med 110.

Kommunen kommer til å være ute med alt tilgjengelig mannskap. Dersom det likevel er behov for å komme i kontakt med oss, ber vi om at dere kontakter sentralbordet på 751 45 000 på dagtid (kl. 0800 – 1500). Utenom arbeidstid har bydrift en vakttelefon som kan benyttes: 952 54 423. Vi antar at det vil bli travelt og vi ber dere derfor vurdere behovet for å kontakte denne vakta.  Opprettet: 23.02.2021 12:10