Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
  • Siste

Skuterløype Umbukta - grensen er stengt

Berg, Allan Endret:10.04.2018 10:13
umbukta_grensen

Snøscooterløype for rekreasjonsløype Umbukta - grensen stenges umiddelbart av hensyn til reindrifta på svensk side av grensen.

Etter anmodning fra Tomas Mörtsell, Kommunstyrelsens ordförande i Storumans kommun, stenges rekresjonsløypa fra Umbukta - grensen. På svensk side av grensen har det vært gjennomført møte mellom Storuman kommun og Umbyns sameby, der økningen i skutertrafikken på svensk side av grensen ble tatt opp. De siste ukene har reinddrifta vært påvirket av forstyrrelser fra økt aktivitet fra snøskutere i området rundt Överuman. I tillegg til at det er registrert økt aktivtet er det også registrert at skuterkjørere kjører fritt rundt i området og ikke holder seg til løypen og det har blittt et problem for reindriften i området. Umbyn sameby og Storuman kommun har på bakgrunn av ovenstående krevd at løype fra Umbukta til grensen stenges umiddelbart.  

Motorferdselforskriften §4a er tydelig på at "Løypene skal ikke være til vesentlig skade eller ulempe for reindriften". Dette gjelder både på norske og svensk side av grensen. Reindriftsnæringen har bidratt til at de vedtatt rekreasjonsløypene kunne realiseres, men en rekke krav til hensyn og forbehold herunder betingelser til løypenes åpningstid. Hensynet til reindriftnæringen vil bli ivaretattt av myndighetene på norsk og svensk side av grensen. Det er dialogg med reindriftsnæringen og kommunene på begge sider av grensen og rekreasjonsløype vil bli stengt  hvis ikke det kjøres i henhold til regelverket og bestemmelser som gjelder i Norge og Sverige.   

For spørsmål til denne saken eller rekreasjonsløyper i Rana kommune kontakt Miljøvernrådgiver Allan Berg, E-post: Allan.Berg@rana.kommune.no, mobil:9798 5865

 

Opprettet: 10.04.2018 09:39