Seks bedrifter ble miljøfyrtårn

Bratt, Tore Endret:13.09.2021 12:45
Reiseliv

​Helgeland Reiseliv AS, ved Kristin Johansen, ble sertifisert som miljøfyrtårn. Det ble markert med diplom og skilt utdelt av ordfører Geir Waage.

​I kommunestyremøtet i Rana 7. september ble hele seks bedrifter i Rana sertifisert som Miljøfyrtårn. Bedriftene ble tildelt diplom og skilt som synlige bevis for at de nå er sertifisert. Tildelingen ble gjort av ordfører Geir Waage foran et samlet kommunestyre.

De seks bedriftene som ble sertifisert som miljøfyrtårn er:

Rana Blad

Bakeriet AS

GK inneklima, kontorsted Mo i Rana.

Haaland Holding AS

Miljørent AS

Helgeland reiseliv AS, Mo i Rana

Bakgrunnen for sertifiseringen er at Rana kommune har en visjon om å bli Norges grønne industrihovedstad, der kommuneplan 2017-2027 peker ut en tydelig retning mot grønn omstilling.

Klarte mål

Målet er at Rana kommune skal redusere klimagassutslippene med 40 prosent innen 2030 og 90 prosent innen 2050.

For å nå kommunens klimamål er det en forutsetning at vi alle bidrar, og at kommunen kan samarbeide med miljøbevisste innbyggere, industri og næringsliv. Lokale bedrifter som ønsker å bli Miljøfyrtårn må sertifiseres.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.

Miljøvennlige valg

Å være Miljøfyrtårn innebærer blant annet å ta miljøvennlige valg i hverdagen.

Man må dokumentere at miljøkrav etterfølges gjennom systematisk arbeid, og gjennomføre tiltak for en mer miljøvennlig drift.

RanaBlad.jpgBakeriet.jpgBakeriet.jpgHaaland.jpg

Opprettet: 13.09.2021 12:26