Rekordhøyt opptak av lærlinger

Olsen, Connie Slettan Endret:17.09.2019 13:20
lærling_01%20kopi

Helsefaglærlingene Eira Wisthus og Brhane Habtemriam her sammen med koordinator Heidi Solheim Nilsen.

Begge foto: Geir Gisnås

​I høst har Rana kommune tatt inn 27 nye lærlinger fordelt på fem ulike fag.

​​- Det er det største opptaket Rana kommune noen gang har hatt. Men vi skal enda høyere, sier Heidi Solheim Nilsen. Hun er koordineringsansvarlig for kommunens lærlinger og har som mål å øke antallet til 52 nye lærlinger allerede neste år.

- Vi har et kommunestyrevedtak på at kommunen skal ta inn 2 lærlinger per 1000 innbyggere. Det håper vi å få til fra neste år.

Gode søkertall
Søkertallene på lærlingplasser i kommunen har vært variable, men i år var tilgangen god. To av dem som søkte og fikk plass var Eira Wisthus og Brhane Habtemriam. Begge er førsteårslærlinger i helsefag, og allerede en måned etter at de startet er de klare på at yrkesvalget har vært riktig.

- Jeg er veldig godt fornøyd med lærlingplassen jeg fikk på Selfors sykehjem. På korttidsavdelingen er det allsidige arbeidsoppgaver og veldig lærerikt å være, sier Wisthus.

Habtemriam har fått lærlingplass i Helseparken og trives med både arbeidsoppgaver og pasienter.

Vil bo og jobbe i Rana
- Jeg valgte helsefag fordi jeg liker å jobbe med eldre. Jeg trives godt med både arbeidsoppgaver og pasienter. Etter lærlingtiden håper jeg å få jobb i hjemmebasert tjeneste, sier Habtemriam.

Begge har de et ønske om å få fast jobb i kommunen når de er ferdigutdannet om to år.

- Ja. Det er i Rana vi ønsker å jobbe og bo, sier de.

Totalt 48 lærlinger
Rana kommunes lærlinger er fordelt på fem fag; 5 lærlinger i barne- og ungdomsarbeiderfaget, 19 lærlinger i helsefaget, 1 lærling i institusjonskokk, 1 lærling i feierfaget, og 1 i IKT- og servicefaget. Kommunen har per september 2019 i alt 48 lærlinger.​

lærlinger_2019%20kopi

Opprettet: 17.09.2019 13:16