Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Redusert flomfare

Olsen, Connie Slettan Endret:23.06.2020 14:44
Reinforsen

​Reinforsen.

NVE har redusert sitt varsel om flomfare fra oransje til gult nivå for Rana. Det betyr ikke at faren for skader er over.

​I tillegg til at NVE har redusert sitt flomvarsel, melder Statkraft om reduserte prognoser for vannføring i Langvatn/Reinforsen.

Usikre prognoser
Statkraft meldte tidligere i juni om svært høy vannføring i disse vassdragene i tiden fremover. Prognosene er basert på værmeldinger. Tross svært høye temperaturer i lavlandet, har temperaturen i høyden ikke blitt så høy som tidligere meldt. Det gjør at vannføringen ikke har blitt så høy som prognosene tilsa 12. juni.

Fortsatt utfordrende
Selv om varslene er reduserte, er situasjonen fortsatt utfordrende og kan medføre skader lokalt. Det er fremdeles mye snø i fjellene, og vi må anta at den vannføringen vi har i vassdragene nå vil kunne vedvare en stund fremover og variere noe avhengig av været og temperaturer.

Sikre gjenstander
Vi oppfordrer fortsatt innbyggere til å følge med på vannstanden i elver og vassdrag, og at alle som har eiendeler og andre løse gjenstander ved elver og vassdrag flytter og sikrer disse. Dette gjelder særlig ved Langvatnet, Røssvoll og Skonseng.

Opprettet: 23.06.2020 14:38