Rana kommunes kulturpris 2019 tildelt Rana kunstforening

Jørgensen, Kari Endret:24.10.2019 14:35
Rana%20kunstforening

Rana kommune gratulerer Rana kunstforening med Rana kommunes kulturpris 2019

Oppvekst- og kulturutvalget i Rana kommune har i dag tildelt Rana kommunes kulturpris for 2019 til Rana kunstforening.

Rana kunstforening tildeles kulturprisen for sitt utrettelige arbeid med å fremme billedkunst i Rana.

Rana kunstforening er en viktig og spennende aktør i kulturlivet i Mo i Rana. De er profesjonelle kulturformidlere som både overrasker og engasjerer publikum. Deres visjon er å styrke sin profil som en av Ranas viktigste samtidskunstinstitusjon. Rana kunstforening er blitt lagt merke til nasjonalt på grunn av sitt aktive virke og ikke minstskaffe profilerte og juryerte kunstnere. De har ingen faste ansatte. Alt er tuftet på frivillig arbeid. Fra å skaffe kunstnere, produsere markedsmateriale, montering av utstillinger og vedlikehold av galleriet ved behov.

Våren 2019 flyttet Rana kunstforening inn i nye lokaler sammen med Helgeland museum i bygget MOMENT. Det nye galleriet er 103 kvm og tilfredsstiller de kravene som den enkelte kunstner måtte ha behov for. Åpningsutstiller var Magne Furuholmen.

Rana kommune gratulerer Rana kunstforening med Rana kommunes kulturpris 2019.
Vi vil samtidig benytte anledningen til å invitere hele Rana kunstforening til PRISVINNEREN 2019, der Rana kommune deler ut hele fire ulike priser.

Opprettet: 24.10.2019 08:22