Pressemelding - Strakstiltak i Langvassgrenda

Jørgensen, Kari Endret:26.04.2018 12:06
hovedlogo_farger_h[1]

​Både Rana kommune og fylkeskommunen gjennom Statens Vegvesen er klar over den vanskelige situasjonen befolkninga i Langvassgrenda nå opplever.

Dette skyldes en kombinasjon av anleggsarbeidene i Stokkvika og vårløsninga i Bjynnvassdalen.

Veien i Bjynnvassdalen og i Ravnådalen er ikke bygd for den tungtrafikken som nå går på veien, nemlig fôrbil, melkebil, renovasjonsbil og trafikken knyttet til hytter i Melfjorden.

Veien har i en periode hatt svært dårlig framkommelighet men Rana kommune og Statens Vegvesen har fra forrige lørdag den 21. april utført vedlikehold på veien.  Veien har i dag dårlig framkommelighet, men er ikke stengt.

Det har i går og i dag vært møter og dialog mellom kommunen og vegvesenet om å få åpnet en midlertidig vei gjennom anleggsområdet slik at i det minste tungtrafikk kunne gå gjennom anleggsområdet.

Etter en veifaglig vurdering fra Statens Vegvesen er konklusjonen at dette ikke lar seg gjøre av sikkerhetsmessige årsaker, fordi skjæringen ikke er rassikret og det er dårlig fjell i området.

Det vil i dag bli startet et arbeide med å kjøre på tørre masser på Ravnådalsveien etter hvert som forholdene tillater det.

Værprognosene for dagene framover er gode. Vi håper at veien er av en slik forfatning at melkebilen kan kjøre på Ravnådalsvegen på lørdag. Ordfører og Bydriftsjef vil gjennomføre befaring i området i løpet av dagen. Rana kommunene og Statens Vegvesen har løpende kontakt for å følge opp denne veistrekningen.

Kontaktperson:
Geir Waage, ordfører tlf. 909 33 590