Pressemelding - Stipend fra Rolv Dørums Minnefond, Rana Kulturskole 2018

Jørgensen, Kari Endret:26.04.2018 12:32
fløytegruppa

​Fløytegruppa - en av 3 som har fått stipend fra Rolv Dørums Minnefond

Rana kulturskole har den store glede å informere om at tre kandidater får stipend fra Rolv Dørums Minnefond. Tildelingen er gjort etter behandling i utvalget for oppvekst og kultur i Rana kommune i dag 25.04.18. Innstillingen foretas av en jury fra Rana kulturskole på bakgrunn av innsendte søknader og lydopptak.

Stipendmottakerene er fløytegruppa i Rana kulturskole, Sigmund Drevvatnet (cello) og gitaristen Håvard Rokkan.

Kandidatene er vurdert og valgt ut av juryen på bakgrunn av innsendt søknad og lydopptak fra alle søkerne.

Ved vår innstilling om stipend har vi vektlagt følgende:

• Søker har ambisjoner innen musikk med ønske om videre utvikling.
  • Særlig innsats og talent på instrumentet i forhold til alder.
  • Søker deltar positivt på konserter/opptredener/oppdrag i regi av Rana kulturskole
  • Søker satser og søker utfordringer utover det vi normalt kan forvente
  • Midlene skal benyttes til å delta på kurs og seminarer for å fordype seg innen instrumentet.

Juryens vurdering av årets prismottakere:

Fløytegruppa fløytegruppa

Fløyteelevene i Rana, under ledelse av Anne Guri Frøystein, gjør seg bemerket med sine mange talenter. Fløytegruppa består av 14 elever og spenner fra 10-18 år. De fleste  elevene er medlemmer i korps, Båsmo/Ytteren, Hauknes Skolekorps, Mo Skolekorps, Vikabandet og Mo Hornmusikk.I tillegg  spiller flere i regionkorpset Nordland janitsjar(NOJA) Elevene i fløytegruppa jobber godt og har fin utvikling. De er alle aktive i det lokale musikkmiljøet i og utenfor Rana. De holder egne konserter, spiller på møter, konferanser, Bakeribygget, er huldrer i grottene og spiller jevnlig på sykehjemmene i Rana.

Elevene oppgir i sin søknad at de ønsker å dra til Oslo for å treffe landets ledende fløytister som skal ha mesterklasser på ulike nivå.  De vil også få spille utfordrende kammermusikk sammen med fløytister fra ulike kulturskoler. I tillegg skal de høre på ulike konserter med Kork, Stabsmusikken ol .Slike inspirasjons- og utviklingsreiser gir meget god opplæring og er svært motiverende for kulturskoleelever. Fløytegruppa tildeles et stipend på kr. 8000,-kr.

Sigmund Drevvatnet  (13 år)

Sigmund Drevvatne har vist svært gode musikalske evner helt siden han begynteSigmund Drevvatnet2.jpg

som celloelev i kulturskolen som førsteklassing. Siden har han hatt en jevnt god utvikling, og er i dag nådd et nivå der han kan gi seg i kast med temmelig krevende repertoar. Sigmund har hele veien brukt celloen aktivt i samspill, først i Juniorokesteret, og de siste to årene i Strykekameratene. Han spiller også kontrabass og saksofon.

Orkestermiljøet i Rana er lite, og det er derfor viktig for viderekomne elever som Sigmund å kunne reise på kurs og samlinger der han får spille i større orkestre på høyt nivå. Det gir både inspirasjon og lærerike erfaringer. Han har vært på sommerkurs flere år, både på Toppen og i Valdres.  I år er han gammel nok til å søke på NUSO (Norskungdomssymfoniorkester), og det er dette han ønsker å bruke evt. stipendpenger til. NUSO er et nasjonalt orkester for ungdommer fra 13 - 20 år, og har to samlinger i året.

Juryen mener at Sigmund er en svært god kandidat for Dørums minnefond, og tildeler han et stipend på kr 6000

Håvard Rokkan  (18år)

Håvard Rokkan er en svært aktiv elev ved Rana kulturskole. Håvard Rokkan.jpg

Han har spilt gitar  på kulturskolen i over 10 år. Gjennom denne perioden har han gjort seg bemerket med å deltatt i flere band i regi av kulturskolen, spilt på utallige konserter og tilstelninger.

Han har de siste åra hatt en stor musikalsk utvikling både som solist og som medlem av gruppa  og diverse band som for eksempel. Høydeskrækk og Nordsia storband.   Håvard er en positiv elev som bidrar positivt i kulturskolesammenheng og stiller ofte opp på ulike spilleoppdrag i lokalmiljøet.

Håvard oppgir i søknaden at han vil søke på Trøndertun folkehøgskole og ønsker å benytte et eventuelt stipend på å finansiere deler av dette året.

Juryen synes dette er et meget godt formål, og ønsker å oppmuntre til videre satsing innenfor musikk ved å tildele Håvard et stipend på kr. 4.000,-

Opprettet: 26.04.2018 12:07