PRESSEMELDING: Gjenvinningsanlegg/miljøstasjon i Vika

Jørgensen, Kari Endret:24.05.2018 14:06
hovedlogo_farger_v

​Ordføreren har sendt brev til styrelederen i Helgeland Avfallsforedling (HAF) interkommunalt selskap (IKS):

Angående gjenvinningsanlegg/miljøstasjon i Vika

Det vises til planene for gjenvinningsanlegg/miljøstasjon i Vika ved HAF IKS sitt anlegg. Rana kommune vil, som tidligere, at HAF IKS finner en løsning for sentrumsnært mottak av avfall da dette er noe som tjener både innbyggere og miljø.

Imidlertid vil jeg be om at HAF IKS i tillegg til arbeidet med en slik stasjon på den/de tomter selskapet disponerer i umiddelbar nærhet til sitt bygg vurderer følgende:

- om det finnes andre tomter i området som kan benyttes for formålet.

- om det er mulig å samarbeide med et eller flere andre selskaper for å få en løsning med sentrumsnært mottak, i så fall under hvilke forhold (juridiske, konkurransemessige).

Jeg er klar over at ovenstående punkter ikke er behandlet i representantskapet. På den bakgrunnen  ber jeg om at representantskapet kalles inn til ekstra møte, dersom styret i HAF finner det nødvendig for å behandle saken.

-Det er viktig å få løst denne saken på en god måte både for befolkning og miljø.  Det er også et stort økonomisk løft.  Derfor ber jeg på vegne av Rana kommune som den største eieren i HAF IKS om at styret og administrasjon vurderer andre løsninger som kanskje kan være bedre økonomisk og som forhåpentligvis kan bety en løsning som kan få bredere tilslutning, sier ordfører i Rana Geir Waage i en kommentar til hvorfor andre løsninger bør vurderes.

-En  eventuell  økning av HAFs låneramme og en ytterligere økning i renovasjonsgebyret er ikke svaret på den utfordringen vi står overfor, sier Rana-ordføreren

Opprettet: 24.05.2018 14:00