Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Nye lokaler for legevakta fra onsdag 20. februar

Gisnås, Geir Endret:08.04.2019 14:10
Rana%20legevakt%20kopi

​Fra onsdag 20. febuar kl. 16:00 er Rana legevakt på plass i nye lokaler i Sportsalleen 15 på Selfors. Legevakta flytter inn i det tidligere Selfors sykehjem, men har en annen hovedinngang enn sykehjemmet hadde.

​- Vi flytter inn i nyoppussede og mer hensiktsmessige lokaler. Her får vi god plass til å ta imot ranværinger og hemnesværinger som trenger legetilsyn på kveld, natt og helg, forteller seksjonsleder for Rana interkommunale legevakt, Silje Røssvoll.

På legevakta arbeider 11 sykepleiere i turnus - 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 365 dager i året. Fra kl 16 til kl 08 på hverdager, og hele døgnet i helger og på helligdager er det også lege til stede. Det er fastlegene i Rana og Hemnes som rullerer på å ta legevakter, i tillegg til noen andre dedikerte leger. 

- Hvis du blir syk er vi der for å finne ut om det haster, eller om du trygt kan dra hjem. Vi får nå gode lokaler til å ta imot deg, men vår oppgave forblir den samme: sørge for at du får rett behandling til rett tid, og på riktig nivå, understreker Silje Røssvoll.

Telefonnummeret til legevakta vil være det samme som før: 116 117. Dette er et felles nasjonalt legevaktsnummer, og du vil alltid komme til nærmeste legevakt, uansett hvor i landet du ringer fra. 

- Ringer du fra Hemnes eller Rana, kommer du til oss. En sykepleier tar telefonen, og stiller deg spørsmål for å finne ut hvor mye det haster. Vi vil alltid prioritere de sykeste først. Hvis det ikke haster, kan det hende at du må vente en stund, forteller Silje Røssvoll, som forteller at samtlige på legevakta er fornøyd med de nye lokalene og at de håper dette vil komme befolkningen til gode. 

Rana kommunale legevakt.JPG

 

Opprettet: 18.02.2019 10:23