Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Nødetatene har øvd PLIVO i sentrum

Myhre, Ulla Mariann Endret:28.10.2019 09:57
Plivo%202019

I 4 dager har nødetatene i Rana kommune øvd ca 150 personer i Plivoforskriften. Øvelsen har gått på skinner og for første gang har de øvd midt i sentrum, på Mo samfunnshus.Nødetatene er pålagt å årlig øve forskriften.

Plivoforskriften gir åpning for at andre nødetater kan gripe inn i situasjon ved for eksempel knivstikking på en skole eller et samlingssted. PLIVO= Pågående livstruende vold.

Det er strenge kriterier som må vurderes før de griper inn i situasjonen, og det er alltid politiet som styrer aksjonen. Hvis ikke politiet er tilgjengelig kan andre nødetater gripe inn med nødvendige ressurser og utstyr. Kort sagt egensikkerhet først, men målet er å berge så mange liv som mulig i en slik krisesituasjon. Tidligere har de øvd på Drevja, Ytteren og Gruben. I år var fokusområdet sentrum og CBRNE=Farlige stoffer brukt til terror.

Det deltok 8-10 instruktører hver dag fra nødetatene. Instruktørene vil spesielt takke Campus Helgeland sykepleierstudiet for utlån av markører. Disse ble sminket av ambulansepersonellets instruktører. Studentene gjorde en formidabel jobb innenfor skuespill. Et alvorlig tema og vi tror at studentene opplevde dette som lærerike dager.

Opprettet: 20.09.2019 11:26