Miljøfyrtårn til Kunnskapsparken Helgeland

Olsen, Connie Slettan Endret:29.09.2020 11:13
Miljøfyrtårn-Kunnskapsparken-Helgeland

Ordfører Geir Waage overrakte Miljøfyrtårn-skiltet til Connie Sperstad fra Kunnskapsparken Helgeland.

I kommunestyret 29. september fikk Kunnskapsparken Helgeland overrakt beviset på at de er sertifisert som Miljøfyrtårn.

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Miljøfyrtårn har tilpassede krav for ulike bransjer, og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering av sertifisør. Å være sertifisert som Miljøfyrtårn innebærer at bedriften skal ha fokus på miljøtiltak i hverdagen:

• De sertifiserte må kunne dokumentere at miljøkrav etterfølges gjennom systematisk arbeid.
  • De sertifiserte skal gjennomføre tiltak for en mer miljøvennlig drift.

Fokusområder er energibruk, avfall, innkjøp, HMS, arbeidsmiljø, estetikk og utslipp. Et Miljøfyrtårn skal være et godt forbilde for andre bedrifter og vise vei.

Synlig bevis
I kommunestyrets møte 29. september overrakste ordfører Geir Waage det synlige beviset på at Kunnskapsparken Helgeland nå er sertifisert som Miljøjfyrtårn.

- Kunnskapsparken Helgeland er et regionalt innovasjonsselskap med ansatte i Mosjøen, Sandnessjøen og Mo i Rana. I sitt samarbeid med næringsliv, akademia og offentlig sektor er bedriften med på å utvikle og bidra til økt vekst på hele Helgeland. De er engasjerte bidragsytere til samfunnet rundt seg og vi er glade for at de ønsker å bli Miljøfyrtårn, sa ordføreren og la til.

Ryddig bedrift
- Kunnskapsparken har gjennom denne sertifiseringsprosessen vist seg frem som en ryddig bedrift som har gode, innarbeidede rutiner, og vi ønsker at dere skal fortsette den gode jobben som dere gjør i dag. Dere har gjennom mange prosjekter gode muligheter til å ta miljøvennlige valg, og en unik mulighet til å vise vei og påvirke at også flere bedrifter tar miljøvennlige valg.

Opprettet: 29.09.2020 11:11