Målestasjon for NO2

Berg, Allan Endret:05.01.2018 11:02

​Måling av NO2 ved målestasjonen på Moheia er startet pr. 1. januar 2018. På grunn av utfordringer tilknyttet installasjonen av måleutstyret, vises verdiene av NO2 i lufta, ennå ikke på luftkvalitet.info. Verdiene av No2 i luftta ved Moheia registreres og logges og vil etterhvert vises på luftkvalitet.info og være tilgjengelig for innbyggerne.

Kommunen gjennomfører i perioden 1. januar 2018 - 31 desember 2018 midlertidig måling av No2. Bakgrunn for den nye målestasjonen er at det i forbindelse med en vurdering av Norges nasjonale målenettverk har kommet frem at Rana kommune kan stå i fare for å bryte grenseverdiene for nitrogendioksid (NO2) i forurensningsforskriftens kapittel 7, i tillegg til den allerede kjente utfordringen med svevestøv i kommunen. Miljødirektoratet har derfor fattet vedtak om at Rana kommune skal sørge for midlertidig måling av NO2 i ett år, i tillegg til de allerede pågående målingene av PM10.

Ta gjerne kontakt med Miljøvernrådgver Allan Berg tel. 7514 6605/9798 5865 e-post: Allan.Berg@rana.kommune.no, hvis det skulle være spørsmål til måling av NO2 eller luftkvalitet i Mo i Rana

Opprettet: 05.01.2018 09:59