Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Legevakta har flyttet

Gisnås, Geir Endret:13.05.2019 12:45
Rana%20legevakt%20kopi

​Rana interkommunale legevakt har flyttet til nye lokaler i Sportsalleen 15 på Selfors. Det er inngang i tilbygget ved det tidligere Selfors sykehjem.

​Gleden var stor blant de ansatte da "nye" legevakta ble offisielt åpnet på Selfors tirsdag. Lokalene er ny oppusset og langt mer hensiktsmessige enn de tidligere lokalene i sykehuset. Totalt har den nye legevakta 350 kvadratmeter å arbeide på, det dobbelte av hva de hadde tidligere. 

Etter at seksjonsleder Silje Røssvoll hadde ønsket velkommen og uttrykt stor glede over de nye, flotte lokalene, kunne ordfører Geir Waage gratulere Silje Røssvoll og de ansatte med lokalene. 

- Nå er det Sportsalleen 15 som ranværingene og hemnesværingene må oppsøke om de trenger legetilsyn på kveld, natt og helg, sa ordføreren. 

- Jeg forstår det slik at de ansatte ved legevakta er meget godt fornøyd med de nyoppussede og mer hensiktsmessige lokalene. Bedre plass blir det også.

- De ansatte ved legevakta gjør en formidabel jobb. I fjor håndterte de 20 000 telefoner, og 85 % ble besvart i løpet av de to første minuttene. Det er bedre enn det kravet helsemyndighetene har satt. I tillegg til alle telefonene hadde legevakta 7000 konsultasjoner i 2018.  Dere er med på å gjøre Rana og Hemnes til gode kommuner å bo i. Dere sørger for at pasienten får rett behandling til rett tid, og på riktig nivå, sa ordføreren og overrakte blomster til Silje Røssvoll. 

På legevakta arbeider 11 sykepleiere i turnus - 24 timer i døgnet, 7 dager i uka, 365 dager i året. Fra kl 16.00 til kl 08.00 på hverdager, og hele døgnet i helger og på helligdager er det også lege til stede. Det er fastlegene i Rana og Hemnes som rullerer på å ta legevakter, i tillegg til noen andre dedikerte leger. 

- Hvis du blir syk er vi der for å finne ut om det haster, eller om du trygt kan dra hjem. Vi får nå gode lokaler til å ta imot deg, men vår oppgave forblir den samme: sørge for at du får rett behandling til rett tid, og på riktig nivå, forteller Silje Røssvoll. 

Telefonnummeret til legevakta vil være det samme som før: 116 117. Dette er et felles nasjonalt legevaktsnummer, og du vil alltid komme til nærmeste legevakt, uansett hvor i landet du ringer fra. 

- Ringer du fra Hemnes eller Rana, kommer du til oss. En sykepleier tar telefonen, og stiller deg spørsmål for å finne ut hvor mye det haster. Vi vil alltid prioritere de sykeste først. Hvis det ikke haster, kan det hende at du må vente en stund. Vi er veldig fornøyde med våre nye lokaler og håper det kan komme befolkningen til gode, sier Silje Røssvoll. 

LV-staben kopi.jpg
LV-silje Røssvoll og Geir Waage kopi.jpg
LV-akuttrom kopi.jpg
LV-legekontor kopi.jpg
LV-lab kopi.jpg
LV-skifterom kopi.jpg

Opprettet: 20.02.2019 12:40