Landbruksinfo nr. 3-2020 - innsamling av landbruks-plast

Nilsen, Dag Arnfinn Endret:04.06.2020 15:54
hovedlogo_symbol_farger

​Det blir innsamling av landbruksplast. Vi ønsker at flest mulig samler plasten og har den sortert, samt fri for nett og fôrrester. Det kjøres komprimatorbil og den er opptatt på dagtid, så plasten hentes på ettermiddager.

Det er Østbø Rana som står for innsamlingen etter følgende kjørerute:

- Uke 25. Utsett av container Alteren, maskinlageret, som tidligere
- Mandag 22.06 Utskarpen, Sjona og Straumen. Etter kl 1400.
- Tirsdag 23.06 Dunderlandsdalen og Grønfjelldalen. Etter kl 1500
- Onsdag 24.06 Røssvoll, Plurdalen, Villen og Langvassgrenda nedre. Etter kl 1400
- Mandag 29.06 Røvassdalen/ Rausandaksla annet. Etter kl 1500

De som vil ha hentet landbruksplast må gi Østbø beskjed på telefon 41 64 22 44 eller på e-post til rana@ostbo.no Oppgi navn, adresse og telefonnummer.

NB! Plastfolie og nett skal være atskilte, og nettene i bunter eller i storsekk. Plasten kan med fordel presses eller samles i brukte storsekker. Skitten plast og eller ikke sortert plast, hentes IKKE!

PP sekker/storsekker er også en vare som kan legges ved, men da samlet i bunter.

Plastkjerner kan leveres Østbøs anlegg fritt uten kostnad.

Der det kjøres komprimatorbil må bruker være tilstede og behjelpelig med opplasting. Dere må gjerne samarbeide om oppsamlingssted og levering/opplasting.

Innovasjon stopper mottak av søknader
Innovasjon Norge Nordland må se seg nødt til å stoppe tilgangen på nye søknader på IBU midlene (midler til tradisjonelt landbruk og tilleggsnæringer).

De har hatt stor pågang av søknader hele vinteren og det er pr. i dag omsøkt for mer enn det de har midler til. De har derfor funnet det mest fornuftig å iverksette stopp umiddelbart. Det er ikke nødvendig å bruke ressurser på søknader som må returneres pga. manglende ramme.

Innovasjon håper de kan åpne for nye søknader før jul, slik at sakene er mest mulig klar til rask beslutning når ny ramme er tildelt over nyttår.

For orden skyld er iverksettelse av stopp fattet administrativt og søker har rett til å få behandlet sin søknad og opprettholde sin klagerett.

Understreker at saker som vil prøve å få finansiering igjennom Innovasjon Norge på et senere tidspunkt, må ikke være påbegynt.

Rana Kommune, Miljø, landbruk og eiendom, postboks 173, 8601 Mo i Rana
www.rana.kommune.no
e-post til kommunen sendes til postmottak@rana.kommune.no

Opprettet: 04.06.2020 15:32