Koronavirus - status og råd

Olsen, Connie Slettan Endret:14.04.2020 08:48
illustrasjonsbilde

OPPDATERT: ​To personer bosatt i Rana er testet for koronaviruset. Her finner du informasjon om status, tips og råd.

​Én person bosatt i kommunen har fått luftveissymptomer etter reise til område med pågående spredning av koronavirus. Ytterligere én person er testet. Vedkommende har vært på reise utenlands, men ikke i et høyrisikoområde.

- Vi følger anbefalingene fra Folkehelseinstituttet om hvilke pasienter som skal testes og hvordan disse skal følges opp. Det har blitt tatt prøver av disse to personene, som begge er isolerte i egne hjem til svar på prøvene foreligger. Det antas at dette tar fire-fem dager, sier kommuneoverlege Frode Berg.

Forberedt
Kommunen har brukt de siste ukene på å forberede seg på at viruset kan komme til Rana.

- Helsepersonell har fått løpende informasjon om hvordan henvendelser fra pasienter skal håndteres og at gjeldende retningslinjer fra Folkehelseinstituttet skal følges. Vi har opprettet kontakt med sykehus og andre som det er naturlig å samarbeide med, dersom situasjonen endrer seg. Nødvendige forberedelser som kontroll av lager av smittevernsutstyr og annet er gjort, sier kommuneoverlegen

Hva skal folk gjøre?
Rana kommune mottar henvendelser fra folk som lurer på hvordan de skal forholde seg til dette.

- Det er ingen grunn til bekymring på nåværende tidspunkt. Den ene personen som kan være smittet er isolert og følges opp av helsetjenesten, sier Berg, og oppfordrer folk til å være nøye med hånd- og hostehygiene (se plakat nede på siden).

- Personer som har vært på reise til områder med koronovirussmitte og blir syke under reisen eller de første 14 dagene etter at de har kommet hjem, skal ta kontakt med fastlege eller legevakt, telefon 116117. De skal ringe først og ikke dukke opp uten time.

Her finner du mer informasjon om:

Vaner%20som%20forebygger%20smitte%20-plakat%20bokmal

Opprettet: 27.02.2020 11:29