Konkurranse om tilvisingsavtaler - utleieboliger for vanskeligstilte på boligmarkedet

Jørgensen, Kari Endret:28.02.2018 08:16
hovedlogo_farger_v

I første fase ønskes utbygging av 75 utleieboliger av ulik størrelse, der kommunen ønsker tilvisingsrett for inntil 40 prosent av boligene. Dersom kommunen ikke benytter seg av sin tilvisingsrett, kan utleier fritt leie ut i markedet.

Tilvisingsavtaler er en samarbeidsform som blir stadig mer utbredt i Norge, og Rana kommune ønsker med dette å nå profesjonelle utbyggere/utleiere som kan finne slikt samarbeid interessant.

Modellen innebærer samarbeid mellom Rana kommune, Husbanken og privat aktør, der den private aktøren etablerer utleieboliger, eier og forvalter disse. Tilvisingsavtaler kan inngås for planlagte nybygg, planlagte ny rehabiliterte bygg eller innflytningsklare boliger.

Ved oppføring, oppgradering, ombygging og kjøp av utleieboliger der kommunen inngår tilvising- og samarbeidsavtale kan det gis grunnlån fra Husbanken med inntil 85 % av prosjektkostnadene. Lån gis som annuitetslån med inntil 50 års løpetid, og eventuelt med ett års avdragsfri periode. Husbanken kan tilby flytende rente eller 3, 5, 10 eller 20-års fastrente.

Nærmere informasjon kan en få hos leder for kommunens boligkontor, Ole Bjørn Morisbak:
Epost: ole.bjorn.morisbak@rana.kommune.no

I forbindelse med konkurransen ble det avhold leverandørkonferanse 27.februar der representanter fra Rana kommune og Husbanken var til stede for å svare på spørsmål.  Husbankens presentasjon finner du til til høyre på siden

Opprettet: 06.02.2018 07:31