Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
  • Siste

Klimanettverk Nord-Norge

Berg, Allan Endret:16.04.2018 07:54
klimanettverk

Rana kommune har sammen med en rekke andre Nord-Norske kommuner etablert Klimanettverket Nord-Norge, for å utvile og styrke arbeidet innen klima. ​

​Den globale gjennomsnittstemperaturen øker. Snø og is smelter og havet stiger og blir surere. Konsekvensene av klimaendringene kan bli alvorlige, både for mennesker og naturen. Sammen med Alta, Tromsø, Harstad, Narvik og Bodø kommune og Nordland fylkeskommune,  har Rana kommune etablert Klimanettverket Nord-Norge, for å få løftet klimaarbeidet og få delt de erfaringer som allerede foreligger i de respektive kommuner.

Ideen med klimanettverket er, at kommunene via gjensidig inspirasjon, utveksling av ideer og erfaringer fra klimaarbeidet mv. vil få en grunnlag for å gjøre det enklere å gjennomføre energibesparelser og redusere klimagasser.

Innen de forskjellige kommuner er det allerede iverksatt flere tiltak som bidrar til å redusere energibruken og utslippene av klimagasser. Men det er også forskjeller på hvordan kommunene strategisk arbeider innen klimaområdet, hva som lykkes, hvor det ligger drivere og hvor det ligger barrierer for å løfte klimaspørsmålet. Kommunene har en oppgave i å styrke hverandre innen et langsiktet strategisk klimaarbeid med en god forankring og medvirkning både internt i kommunen og i lag med næringsliv og innbyggere. Samarbeidet mellom kommunen i klimanettverket kunne bidra til å få erfaringer og finne de gode løsninger og hjelpe hverandre til å få utviklet klimaarbeidet i kommunene.     

 For mer informasjon om klimarbeidet i Rana kommune eller Klimanettverket i Nord-Norge ta kontakt med Miljøvernrådgiver Allan Berg, E-post: Alan.Berg@rana.kommune.no, Tel: 7514 6605 / 9798 5865

 

Opprettet: 10.04.2018 15:50