Hopp til hovedinnhold
Hopp til søkeboks
Hopp over båndkommandoer
Logg på
AAANormalvisningKontrastvisning Nettstedkart
Norske sider
Engelske sider
 Lytt til tekst        
Undermeny
  • Siste

Julegavetips! Jubileumsbok for Havmannen

Jørgensen, Kari Endret:25.11.2019 07:34
havmannboka

​Jubileumskunstner i havmannåret er billedkunstner Hilde Strand. Hun har malt akvarellen folk, som også er på forsiden dette gavekortet

​Havmannen fyller 25 år i 2020, og det markeres blant annet med en jubileumsbok. Denne skal lanseres den 15.januar under åpningen av jubileumsåret.

​Havmannen har fått en flott plassering i enden av aksen gjennom byen, og i ettertid har Rana kommune lagt ned mye arbeid i sjøfronten. Havmannen, havmannplassen, 22.julistatuen, promenaden med Laila Stiens dikt fra boka «Av jern», sjøfronten, for ikke å snakke om Moholmen utgjør i dag Ranas flotteste område. Hit valfarter både byens innbyggere og folk utenbys fra, og det florerer med bilder av Havmannen i alle stemninger og til alle årstider.

Det er skrevet prolog til Havmannen, og Havmannen har fått sin egen sang. Boka skal speile både det som skjedde da politikerne i Rana bestemte å delta i prosjekt skulpturlandskap Nordland, og dagens holdning til Havmannen. Fra motstand til stolthet.

Boka skal også inneholde noen av diktene som kreative mennesker skrev i forbindelse med etableringen av havmannen, litt stoff om bakgrunnen og etableringen, bilder av Havmannen i ulike stemninger, 25 utsagn om Havmannen og 11 nye dikt + mye mer.

«Boka egner seg godt som gave, og prisen for boka er kr. 250,- Trenger du julegavetips, kan jubileumsboka forhåndkjøpes gavekort havmannboka.jpgnå, ved å kjøpe dette gavekortet.


Jubileumskunstner i havmannåret er billedkunstner Hilde Strand. Hun har malt akvarellen folk, som er på forsiden av dette gavekortet. Bildet vil også bli brukt i flere sammenhenger gjennom jubileumsåret, og vil medvirke til å markere året.

Ta med dette gavekortet til boklanseringen, og du får et eksemplar av jubileumsboka.»


Havmannboka forhåndsselges gjennom kjøp av de nydelige gavekortene på:

  • Servicetorget
  • Rana bibliotek
  • Galleri Hilde Strand
  • Helgeland MuseumOpprettet: 25.11.2019 07:22