Innfører smitteforebyggende tiltak i Ranaskolen

Gisnås, Geir Endret:16.03.2020 12:25
skonseng%20skole

​Skonseng skole er en av skolene som innfører tiltak mot smittespredning

​Rana kommune innfører følgende tiltak for grunnskolen i Rana fra og med 13. mars:

• ​All felles matservering i grunnskolen og SFO stanses. Elever i skole og SFO må ta med matpakke.
  • Matpakke spises i klasserom / SFO.
  • All undervisning skjer i primærklasserom. Mat og helse, samt kroppsøving / svømming utgår. Den enkelte skole legger til rette for alternativ undervisning i disse timene.
  • Ut ifra skolenes størrelse og utforming må skolene selv vurdere om friminutt bør organiseres på ulike tidspunkt.
  • Store fellessamlinger i skolen skal unngås.
  • All av utleie ved skolene stoppes.
  • Fortsatt fokus på informasjon om hygieneråd.

I henhold til nasjonale tilrådninger holdes grunnskolene i Rana åpne.

Dersom det påvises tilfeller med smitte skal disse følges opp av helsetjenesten. Rektor rapporter umiddelbart til skoleledelsen. Skjerming eller midlertidige stengetiltak skjer i samråd med skoleledelsen og kommuneoverlege

Ved påvist tilfelle av smitte skal tiltak overfor særlige sårbare elever med helsemessige utfordringer vurderes individuelt i samråd med foresatte.

Andre relevante og målrettede tiltak vurderes fortløpende.

Følg med på kommunens nettsider.
Her vil du finne forløpende informasjon om situasjonen.

Opprettet: 12.03.2020 10:19