Influensavaksinene er kommet

Endret:08.10.2019 15:12
Vaksine

​Nå kan du ta influensavaksine på ditt legekontor.

​Rana kommune har mottatt årets influensavaksine fra Folkehelseinstituttet og distribuert disse videre ut til legekontorene.

Tidligere vaksinering eller gjennomgått influensa beskytter ikke mot årets sesonginfluensa. Det tar to uker før vaksinen beskytter mot sykdom.

Hvem bør ta vaksine?
Tilhører du en risikogruppe? Da anbefaler vi at du tar kontakt med din fastlege for influensavaksine. Influensavaksine anbefales spesielt for:

• Alle fra fylte 65 år.
  • Gravide etter 12. svangerskapsuke (2. og 3. trimester). Gravide i 1. trimester med annen tilleggsrisiko skal også få tilbud om influensavaksine.
  • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem.
  • Barn og voksne med diabetes type 1 og 2, kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt, nyresvikt, kronisk nevrologisk sykdom eller skade, nedsatt immunforsvar, svært alvorlig fedme (KMI over 40), eller annen alvorlig sykdom.

I tillegg anbefales influensavaksine til:

• Helsepersonell som har pasientkontakt.
  • Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter.
Opprettet: 08.10.2019 14:56