Hva kan vi gjøre for barna 17. mai

Gisnås, Geir Endret:27.03.2020 09:31
17%20mai%20barn%20kopi

​Kan vi finne gode aktiviteter til barna hvis 17. mai blir et svært dempet arrangement?

​Det er mulig at årets 17. mai-arrangementer, slik de har vært de siste årene, må avlyses på grunn av korona-pandemien.

Rana kommune ber derfor om innspill fra folk og lag og foreninger til å finne tiltak for barn og unge.

Rana kommune har begynt arbeidet med å lage en «Plan B»; hva gjør vi hvis de tradisjonelle arrangementene blir avlyst.

Dersom vi blir nødt til å avlyse, for å unngå at store folkemengder samles, så kan vi fortsatt markere dagen på en verdig måte.

Beslutningen om avlysning eller å arrangere på tradisjonell måte vil bli tatt senere

17. mai er det på dagen 80 år siden tyske tropper angrep britiske soldater i Dalsgrenda, og 8. mai er det 75 år siden frigjøringen av Norge. Det er viktig for oss å markere dette, slik at vi aldri glemmer det som skjedde.

Derfor vil Rana kommune, i samarbeid med NROF (Norske reserveoffiserers forbund) avdeling Helgeland og NVIO (Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner) avdeling Rana og omegn legge ned krans ved minnesmerket over falne britiske soldater (Scots Guards) i Dalsgrenda og ved minnesmerket over falne 1940 – 1945 ved Mo kirke. Vi vil også legge ned blomster ved soldatgravene inne på Mo kirkegård.

Det var invitert 10 representanter fra Scots Guards som skulle være sammen med oss for å markere dagen. Det er sannsynligvis ikke mulig å gjennomføre denne planen på grunn av korona-situasjonen i England og Norge.

Ordfører Geir Waage vil holde årets 17. mai-tale. Den vil bli filmet og gjort tilgjengelig via kommunens nettsider på ettermiddagen 17. mai.

Hva gjør vi for barn og unge

Og så ber vi om innspill til hva vi kan gjøre for barn. Enkeltpersoner, skoler, FAU-er, og barnehager inviteres til idé-dugnad om hva vi kan gjøre, uten å samle store folkemengder.

Det kan sendes til postmottak@rana.kommune.no merket 17. mai i emne-feltet. Det kan også tas kontakt med Geir Gisnås, tlf. 952 54 438.

17 mai 2019 kopi.jpg

Opprettet: 27.03.2020 08:53