Høring - forslag til lokale retningslinjer for graving

Berge, Wenche Andreassen Endret:06.10.2014 10:00 Emneord (los) Forsiden
gravemaskin

​Mo i Rana Bydrift har utarbeidet forslag til "Lokale retningslinjer for graving i kommunal vei mv."

Høringsfrist: 2. mai 2014

Nærmere detaljer om arbeidet og forslag til retningslinjer følger av saksdokumentet som ligger vedlagt

Hensikten med disse retningslinjene er å sikre at kommunal vei, grunn og infrastrukturanlegg som f.eks. vei, vann- og avløpsanlegg, ikke blir påført skader eller andre kvalitetsmessige forringelse ved graving.

Videre er det også lagt vekt på at et gravearbeid ikke skal medføre fare eller unødige ulemper for trafikanter på veiene og ikke minst at lednings-, kabeleiere og entreprenører kan gjennomføre arbeidet så raskt og kostnadseffektivt som mulig.

Retningslinjene gjelder for all graving i kommunale veier med tilhørende side- og grøntarealer og annen grunn hvor kommunen er grunneier.

Retningslinjene fastsetter krav til entreprenøren som skal utføre gravearbeidet og hvilket ansvar dette innebærer for at det blir utført på en tilfredsstillende måte.

Retningslinjene fastsetter også plikter for lednings/kabeleiere som legger sine anlegg i de aktuelle områdene.

Rana kommune vil inngå avtale med Geomatikk AS om gravemeldingstjeneste.

Retningslinjene hjemler innføring av gebyrer for henvendelser vedrørende graving, behandling av gravesøknader og forringelsesgebyr ved graving i vei.

Frist for evt. uttalelse i saken er 2. mai 2014.

Bydriftsjefen

Opprettet: 04.04.2014 10:45