God skoleferie!

Gisnås, Geir Endret:19.06.2020 10:02
ytteren_04_slå%20hjul%20kopi

​Hurra! Vi har sommerferie!

​Etter dagens skoledag går 3000 elever og over 360 ansatte i Rana-skolen ut i sommerferie.

Rana kommune takker dere for innsatsen etter et helt spesielt skoleår og ønsker dere en god og velfortjent sommerferie!

Etter et spennende skoleår er det nå  sommeravslutning for våre 3000 elever og de vel 360 ansatte i Rana-skolen.

Nedstengingen av skolene i mars skapte store utfordringer for både ansatte i skolen , for elevene, men også for mange foresatte/familier.Skolene brukte kun tre dager på å lage  nye rammeplaner for alle trinn, og det meste av undervisningen ble dreid over på digitale flater.

Dette hadde ikke vært mulig uten Rana kommunes digitale satsing i skolen, der blant annet nettbrett for alle elevene i skolen ble innført i 2018. Og ikke minst;  alle i skolen har i denne perioden  skaffet seg verdifull og nyttig kunnskap om kompetanse om undervisning og læring på nett. Det kommer godt med også i  fremtiden.

Stenging av skolene  førte til at alle måtte tilpasse seg nye læringsaktiviteter og metoder, men mange savnet etter hvert sine skolekamerater, mens ledere, lærere og assistenter savnet elevene sine.

Gjenåpning av skolene var derfor sterkt ønsket og nødvendig, og i all hovedsak møtte alle elever etter hvert som de ulike trinnene hele åpnet.

Det tyder på at  fleste foreldrene oppfattet at skolens forberedelser rundt organisering og smittevern, skapte trygghet for deres håpefulle kunne vende tilbake på skolen og dermed en mer normal skolehverdag.

Det arbeides nå med å ferdigstille beredskapsplaner for de tre ulike smittenivåene, grønt gult og rødt.  Vi er fortsatt på gult nivå, og det ligger an til at dette er situasjonen også til skolestart

Nytt læreplanverk fra høsten 2020

For personell i skolen skoleåret har også gått med til å planlegge for innføring av nytt læreplanverk. Fra skolestart  og skoleåret 2020-2021 innføres Fagfornyelsen i grunnskolens 1.-9. trinn. Du kan lese mer om Fagfornyelsen her: https://www.udir.no/laring-og-trivsel/lareplanverket/fagfornyelsen/nye-lareplaner-i-skolen/

Skolefritidsordningen

Med unntak av Skonseng skole gis det tilbud om SFO  som normalt i sommermånedene. I Rana-skolen har SFO  ferielukking i uke 28, 29, og 30. Mer informasjon om SFO finner du på kommunens hjemmesider.

Rana kommune ønsker alle en riktig god sommer og en vel fortjent ferie.

Vel møtt til nytt skoleår i august!

ytteren_03 kopi.jpg
ytteren_06 kopi.jpg